شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۶

«مایا هادرلاپ» برای رمان «فرشته فراموشی» به عنوان برنده جایزه کتاب سیاسی سال 2011 کشور اتریش موسوم به برونو کرایسکی برگزیده شد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری اتریش، پس از دریافت جایزه ادبی باخمن، جایزه بنیاد انتشارات راونزبورگر، عنوان شهروندی افتخاری «باد آیزن کاپل / سلسنا کاپلا» (منطقه زادگاه هادرلاپ) و نشان طلایی بزرگ افتخاری ایالت کرنتن، این جایزه تقدیر دیگری است که این نویسنده متولد 1961 موفق به کسب آن می شود.
 
هادرلاپ از اسلوونی های ایالت کرنتن است و جایزه برونو کرایسکی 2011 به ارزش 7 هزار یورو چهارمین جایزه ای است که وی تا کنون برای رمان خود موفق به کسب آن شده است. 

جایزه برونو کرایسکی 2011 از سوی بنیاد دکتر «کارل رنر» اهدا می شود و برنده آن را یک هیات داوری 19 نفره به ریاست «هانس اسووبودا» عضو پارلمان اروپا از میان 25 اثر برگزیده است.
 
هادرلاپ در این رمان که یک خودزندگینامه است علیه فراموشی و سرکوب سخن رانده است. زندگی او از وقايع داستان تازه اش درباره اسلوونیایی‌های ساکن کرنتن و جنگ پارتیزان‌ها علیه ماموران سرسپرده هیتلر تفکیک ناپذیر است. 

پتر کایزر سیاستمدار اتریشی گفت : این یک موفقیت بزرگ است که کتابی این جایزه را دریافت کند که به موضوعی پرداخته که تا کنون به آن پرداخته نشده و مسکوت بود. همچنین باربارا روزنبرگ مدیر بخش تخصصی سیاسی در انستیتو «رنر» اتریش با اشاره به اهمیت بسیار رمان «فرشته فراموشی» گفت: این نخستین پرداخت به این موضوع در یک قالب ادبی است و آگاهی یافتن از این بخش از تاریخ نه تنها برای ایالت کرنتن بلکه برای تمام اتریش مهم است. 

جایزه کتاب سیاسی سال اتریش از سال 1993 برای یادبود «برونو کرایسکی» سیاستمدار اتریشی از سوی تشکیلات آموزشی حزب سوسیال دمکرات اتریش و انستیتو دکتر «کارل رنر» به ریاست «فیلیپ کوچر» راه اندازی شد. «کرایسکی» که در 22 ژانویه 1911 در وین متولد شد و در 29 جولای 1990 در «ابندا» درگذشت، از سال 1970 تا 1983 صدراعظم اتریش بود و طولانی ترین دوران صدراعظمی را در تاریخ این کشور تجربه کرد.

این جایزه مصادف با سالروز تولد «کرایسکی» در 22 ژانویه (2 بهمن) در جریان برنامه هایی که انستیتو «رنر» در پایتخت اتریش برگزار می کند، به برگزیدگان اهدا خواهد شد. هدف از اهدای این جایزه پشتیبانی از ادبیات سیاسی است.در سال 2010 «چارلز تیلور» دانشمند علوم سیاسی و فیلسوف کانادایی برای کتاب «یک دوران بی دینی» موفق به دریافت این جایزه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها