چهارشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۰
سرگذشت زن ايراني از گذشته تا امروز

منصوره ميرفتاح، پژوهشگر تاريخ ايران از انتشار كتاب «زن در ايران؛ از گذشته تا به امروز» خبر داد و گفت: در اين كتاب زن از دوره‌هاي كهن (آيين ميترائيسم) تا روزگار معاصر به تصوير كشيده مي‌شود و ويژگي اصلي آن مسأله عفاف و حجاب در ايران از گذشته تا به امروز است.-

ميرفتاح به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: ديدگاه ايرانيان به زن از زمان ايران باستان تا ورود اسلام به سرزمين ايران، ابزاري نبوده و همواره با نوعي احترام همراه بوده است. شايد در برخي دوره‌هاي تاريخي نقص‌هايي وجود داشته كه از فرهنگ‌هاي وارداتي غرب الگو گرفته است.

وي افزود: بنا به نوشته‌هاي پيشينيان در هيچ دوره تاريخي زن در ايران مهجور نبوده است و هنگامي كه فعاليت‌هاي زنان روستايي را مطالعه مي‌كنيم، مي‌بينيم كه همواره در جامعه حضور داشته و تنها خانه‌دار نبوده‌اند.

وي در ادامه سخنانش افزود: حتي در دوره قاجاريه زناني را داريم كه فقيه و داراي توليد انديشه بوده‌اند ولي بنا به شرايط روزگار كه تاريخ قاجاريه را جامعه‌اي مردانه مي‌دانسته‌اند به زنان اجازه نمي‌دادند كه در جامعه حضور داشته باشند.

نويسنده كتاب «زرتشت: چهره تابناك ايران باستان» گفت: منابع تاريخي نشان مي‌دهد كه حتي در دوره پهلوي اول نيز كه سخت‌گيري‌ها و افراطي‌گري‌هاي بسياري وجود داشت، همواره زن ايراني ذات و شأن خود را حفظ كرده و تفكرات تأثيرگذاري داشته است.

وي در ادامه سخنانش به مسأله عفاف و حجاب  اشاره كرد و گفت: با ارايه مستندات تاريخي در اين پژوهش نشان داديم كه حجاب از چه دوره‌اي رسم شده است و مي‌بينيم كه در دوره‌هاي كهن ميترائيسم، هخامنشيان، اشكانيان، ساسانيان و روزگار قاجاريه و معاصر زنان همواره حجاب داشته‌اند.

نويسنده كتاب «جشن‌ها و آيين‌هاي ايراني از ديروز تا امروز» گفت: در روزگار هخامنشيان طبقات بالاي اجتماع همواره حجاب داشته‌اند، كه اين حجاب از روي سر تا زانوها را مي‌پوشاند. زنان طبقات بالاي جامعه معتقد بودند كه چون شأن ما بالاست نبايد بدون پوشش در جامعه حاضر شويم.

وي افزود: بخشي از كتاب به پوشش زرتشتيان اختصاص دارد، اين افراد از پوشش سنتي «مكنا» استفاده كرده و هم‌اكنون نيز در برخي شهرهاي زرتشتي‌نشين از اين پوشش استفاده مي‌كنند، مكنا پارچه‌اي شاد و رنگين است که از سر تا پشت پا را مي‌پوشاند، حتي مچ دست کاملا پوشيده مي‌شده بي آنکه مزاحم کارهاي روزمره شود.

ميرفتاح اظهار كرد: كتاب «زن در ايران؛ از گذشته تا امروز» اثري پژوهشي و تحقيقي است كه نگارش آن به پايان رسيده و دكتر حسن عباسي و برخي ديگر از تاريخ‌پژوهان نيز مطالب آن را تأييد كرده‌اند. اين كتاب توسط انتشارات محمد منتشر خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها