در مراسم رونمايي «براي زندگي» و حديث سحرگاهان» عنوان شد
تفسیر امام موسی صدر، تفسیری با مخاطب عام است
مهدی فرخیان، یکی از سه مترجم کتابهای «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» در مراسم رونمایی از این دو کتاب که امروز(6 دی) برگزار شد، گفت: امام موسی صدر در کتابهای مذکور از شیوهای برای تفسیر قرآن استفاده کرد که عموم مردم میتوانند در زندگی روزمره از آن استفاده کنند.-
وی ادامه داد: امام موسی صدر در تفسیرهایش مفاهیم جزا، نتایج عبادات و سوگندهای قرآنی را به صورت زمینی و امروزی بیان کرده است تا همه افراد بتوانند در زندگی از آنها استفاده کنند. همچنین امام موسی صدر در این تفاسیر کوشیده است تا دین را از خرافههایی که در آن وجود ندارند، بلکه وارد شدهاند، جدا کند.
مترجم کتابهای «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» افزود: وی در تالیف این دو کتاب علاوه بر این که از منابع تفسیری و غیرتفسیری استفاده کرد، از منبع مهم دیگری نیز بهره گرفت که همان تجربیات علمی بشر در طول قرنهای مختلف است.
فرخیان عنوان کرد: در این تفاسیر، نوآوری هایی به چشم می خورند که از آن میان می توان به تعریف ایمان و مقصود از شب قدر اشاره کرد. همچنین در این تفاسیر علاوه بر مبانی قرآن شناسی، مبانی دیگری نیز وجود دارند که نگاه امام موسی صدر به انسان، نگاه به جهان و جهانبینی و نگاه به دین از جمله این مبانیاند.
وی یادآور شد: امام موسی صدر در این تفاسیر ابتدا آیات را بیان کرده و سپس درباره جایگاه نزول آیات سخن گفته است، در ادامه واژهها و معانی آنها را آورده و دیدگاه های تفسیری درباره آیات را بیان و نقد کرده است و در پایان دیدگاه خود را بیان میکند.
مترجم کتابهای «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» در پایان گفت: شیوه نقد امام موسی صدر در این کتابها بسیار آموزنده و اخلاقیاند؛ به این معنا که امام موسی صدر در تفسیر آیات، انصاف را رعایت کرده است و مخاطبان در اغلب تفاسیر وی با جملات امام موسی صدر با مضامین «من به همه جوانب این آیه احاطه ندارم»، «آنچه می گویم، نظر من است» و «تا به امروز من این موضوع را فهمیده ام، شما بروید و تحقیق کنید تا به موضوعات بهتر و کامل تری برسید» مواجه میشوند.
احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، سخنران بعدی این مراسم بود که درباره امام موسی صدر گفت: امام موسی صدر از جمله روحانیونی بود که با توجه به شرایط حاکم بر کشور که به تازگی تفکرات قرآنی و دینی شکل گرفته بودند، توانست مفاهیم دینی و قرآنی را به گونهای بیان کند که هم برای نسل امروز و هم برای پیشینیان قابل فهم و پذیرش باشد.
وی افزود: امام موس صدر تنها در حوزه دین فعالیت نداشت، بلکه در تمامی حوزه ها تاثیرگذار بود و فعالیت میکرد. امام موسی صدر همچنین موفق شد تفکرات و اندیشه های خود را به مرحله اجرا درآورد؛ به طور مثال، در آیین ما سالها بود که حس حمایت از محرومان در محدوده شعار وجود داشت اما آیت الله صدر آن را عملیاتی و اندیشههایش را در این حوزه به شکل یک سازمان گسترده اجرایی کرد.
عضو شورای شهر با اشاره به بارزترین ویژگی های تفاسیر امام موسی صدر گفت: تفسیرهای وی، جنبه تعاملی دارند؛ به این معنا که امام موسی صدر بسیار اهل تعامل بود و ظرفیت برقراری ارتباط با تمامي گروههای دینی و جدیدترین روشنفکران را داشت.
مسجدجامعی ادامه داد: آیت الله صدر در این تفاسیر از ادبیات جهانی استفاده کرد و تمام گروه های فکری را مخاطب خود قرار داد. وي در این تفاسیر هرگز نمیکوشد تا عقاید خود را تحمیل کند بلکه میکوشد تا قرآن را به زبان امروزی تفسیر کند.
مراسم رونمایی از گفتارهای تفسیری امام موسی صدر در قالب دو کتاب با عنوانهای «برای زندگی» و «حدیث سحرگاهان» امروز(6 دی) در موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شد.
نظر شما