به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محمدصادق سعيدي دبیر این جشنواره در اينباره گفت: تكوين ادبيات داستاني در بوشهر را اگر با انتشار کتاب «ايام محبسِ» اثر علی دشتی که در سال 1301 چاپ شد مقارن بدانيم، يک دهه ديگر اين نوع ادبي، صدسالگياش را جشن خواهد گرفت؛ حضوري ارزشمند و تاثيرگذار كه بعدها با نامهایی همچون صادق چوبک و رسول پرویزی، نگاه ادبیات داستانی ایران را معطوف استان بوشهر كرد.
سعيدي افزود: اكنون با توجه به نقش و تاثيرگذاري داستاننويسان بوشهري در ارتقای سطح كيفي و روند داستاننويسي در ايران و ضرورت شناساندن بيش از پيش پتانسيلهاي ادبي اين سامان، موسسه فرهنگي، ورزشي شهرداري بندر بوشهر با همكاري ستاد بزرگداشت روز بوشهر بر آن است تا با برگزاري نخستين جشنواره ملي دوسالانه ادبی بوشهر، گامي مهم در راستاي تداوم اين جريان ادبي و تقدير از چهرههای داستانی بوشهر در عرصه ملي بردارد.
دبير اين جشنواره، با اشاره به يادمان منوچهر آتشي، شاعر فقید در این دوره از جشنواره، گفت: از اهداف نخستین این جشنواره، خلق آثار ادبي در حوزه ادبيات داستاني در عرصه ملي، شناسايي و كشف استعدادهاي جوان و خلاق در عرصه ادبيات داستاني، ارتقای سطح هنري و فرهنگي اين رشته در سطح ملی، خلق آثار ادبي در راستاي ارزشهاي فرهنگي، اخلاقي و معنوي در سطح جامعه، و معرفي چهرههاي ادبي استان بوشهر است که به همین منظور فراخوان دریافت آثار در بخش مسابقه اعلام شده است و جشنواره از پذیرش داستان كوتاه، رمان و مجموعه داستانهاي منتشر شده استقبال میکند.
دبیر نخستین دوره جشنواره ملی دوسالانه ادبی بوشهر درباره بخش پژوهش اين جشنواره توضيح داد: در بخش پژوهش رویکرد ما به حوزه شعر و ادبيات داستاني استان بوشهر است که محورهایی همچون نقد و بررسي آثار نويسندگان بوشهري در حوزه ادبيات شعر و داستان، بررسي جايگاه ادبي استان بوشهر در عرصه ادبيات معاصر ايران و نقد و بررسي آثار منوچهر آتشي و تاثير آن بر شعر معاصر ايران را در بر میگیرد. بخش جنبی این جشنواره نیز شامل كارگاه آموزشي داستاننويسي همراه با نقد و بررسي آثار خواهد بود.
سعيدي همچنین به مضامين و محورهاي محتوايي جشنواره اشاره کرد و گفت: موضوع جشنواره در بخش مسابقه آزاد است و به آثاري كه در فضاي فرهنگي و بومي استان بوشهر نوشته شوند، علاوه بر لوح تقدير، تنديس جشنواره و وجه نقدي، سکه با نشان روز بوشهر نيز اهدا خواهد شد.
علاقهمندان به شرکت در این جشنواره میتوانند پنج نسخه تايپ شده از آثار به همراه اصل آنها بر روي لوح فشرده در برنامه word، سه نسخه كتاب براي شركت در بخش مجموعه داستان منتشر شده به همراه یک قطعه عکس سهدرچهار از خود حداکثر تا تاریخ دهم بهمنماه به نشانی بوشهر، خيابان خليج فارس، عمارت اميريه، موسسه فرهنگي ورزشي شهرداري بندر بوشهر، دبيرخانه دايمي ستاد بزرگداشت روز بوشهر ارسال کنند.
سعيدي در پایان زمان برگزاری مراسم اختتاميه این جشنواره را 14 تا 18 اسفند 1390 بيان کرد.
شرایط شرکت در جشنواره:
1ـ هر نویسنده فقط ميتواند سه اثر در هر يك از بخشهاي داستان كوتاه، رمان و پژوهش يعني در مجموع شش اثر داستاني و سه اثر پژوهشي به دبيرخانه ارسال كند.
2ـ ضروری است آثار ارسالی در بخش داستان كوتاه، با معیارهای پذیرفته شده در قالب داستان کوتاه همخواني داشته باشد.
3ـ داستانهای کوتاه حداکثر هشت هزار کلمه باشند. (حداکثر 15 صفحه A4 با فونت نازنین 14، معیار شمارش کلمات داستان، نرمافزار Word 2003 است.)
4ـ داستانك یا داستان بدون عنوان یا نام نویسنده و یا با نام مستعار نویسنده پذیرفته نمیشود.
5ـ آثار ارسالي در بخش مسابقه داستان كوتاه و رمان نبايد در هيچ كتاب و يا نشريهاي چاپ شده باشند.
6ـ آثار دستنویس، مورد بازخوانی قرار نخواهند گرفت.
7ـ در بخش مجموعه داستان منتشر شده، ناشران و يا نويسندگاني كه آثار خود را در قالب مجموعه داستان كوتاه در چاپ اول طي سالهاي 1388 و 1389 منتشر کردهاند، ميتوانند حداكثر دو اثر منتشر شده خود را به دبيرخانه جشنواره ارسال كنند.
8ـ ضروری است در بخش پژوهش، آثار حداقل در 10 صفحه به صورت تايپ شده بر روي يك طرف كاغذ A4 به دبيرخانه ارسال شود.
9ـ ذكر منابع و مآخذ در آثار پژوهشي الزامی است.
10ـ هر بخش به صورت جداگانه داوري و ارزيابي ميشود.
11ـ حق انتشار آثار ارسال شده به دبيرخانه در نشریات، سایت و کتاب مربوط به جشنواره محفوظ است.
سهشنبه ۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۵
نظر شما