«چلچراغي در تاريكي» نوشته «هادي سيف» يكي از كتابهاي شايستهتقدير در نهمين جشنواره كتابهاي آموزشي رشد بود. هادي سيف، نويسنده اين كتاب معتقد است اثر تقدير شدهاش فراز و نشيبهاي زندگي استاد صنعتي را با زباني بيتكلف بازگو ميكند.-
هادي سيف، نويسنده كتابهاي پژوهشي يكي از تقديرشدگان اين دوره از جشنواره در گروه ادبيات بود. او درباره ميزان آشنايياش با علياكبر صنعتي گفت: ارتباط من با استاد صنعتي مربوط به ساليان دور ميشود؛ زماني كه مشغول نگارش كتاب يادمان ايشان بودم اما ناگفتههايي به جاي ماند كه امكان بيانشان در آن اثر وجود نداشت؛ بيان اين مطالب به زمان نياز داشت و اينكه من بيشتر با شخصيت اين هنرمند بزرگ آشنا شوم.
نويسنده «چلچراغي در تاريكي»، ويژگيهاي اين اثر را چنين برشمرد: اين كتاب دقايق زندگي استاد، ايستادگيها و فراز و نشيب زندگي ايشان را از زمان يتيمخانه تا دوران تاسيس موزههاي مختلف نشان ميدهد. تلاش من اين بود كه با استفاده از زباني راحت و بيتكلف، اين هنرمند معاصر را معرفي كنم. بعدها شنيدم كه بسياري از خوانندگان كتاب تحت تاثير قرار گرفته و حتي گريستهاند!
وي افزود: تلاش كردم جزئيات زندگي استاد صنعتي را دفترهاي مختلف كتاب بگنجانم اما از همه مهمتر اندرزهاي زندگي استاد است كه به دليل ايستادگي ايشان در برابر سختيها قابل توجه است.
سيف با بيان سابقه طولانيمدت آشنايي خود با استاد صنعتي در اينباره توضيح داد: من با استاد زندگي كردهام. دقايقي خارج از كار تهيه و تدارك كتاب با ايشان در سفر بودهام، ملاقات داشتهام و اين اثر حاصل نزديك به ده سال نشست و برخاست با ايشان است. به ياد ميآورم خاطرههايي را كه استاد بازگو ميكردند، از «بيبي» حرف ميزدند و در اين ايام بود كه من جزئياتي را از زندگي ايشان يادداشت ميكردم.
اين نويسنده ادامه داد: در ابتدا قصدم نوشتن رمان نبود بلكه ميخواستم زندگي اين هنرمند بزرگ را ثبت كنم اما نقش نويسنده در پرداخت اثر، انكارناپذير است و نميتوان تصور كرد كه نويسنده براي آفرينش كتابش هيچ سليقهاي به خرج ندهد. من هم در قسمتهايي از كتاب به ضرورت ساختار رمانگونه اثر، مطالبي را اضافه يا روتوش كردم يا حادثهاي را شاخ و برگ دادم اما اين به معناي دستكاري كردن در زندگي استاد نيست. به عنوان مثال گاه شما در يك گذرگاه صاف به جوي آبي ميرسيد كه يك پل ميتواند كمكتان كند از آن بگذريد، تخيل در آفرينش اين اثر نقش چنين پلي را داشته است و قلم من اين زندگي را رونق بخشيده است.
اين هنرمند و نويسنده با بيان اهميت معرفي مفاخر ايراني به نوجوانان در اينباره توضيح داد: ابوالحسنخان صديقي، عليخان رخساز، علياكبر خان ياسمي و بسياري از ديگر هنرمندان كشورمان انسانهايي هستند كه لازم است نوجوانان ما با آنها آشنا شوند اما متاسفانه ناشران تمايل چنداني به تداوم اين كارها ندارند.
نويسنده «دريچههايي رو به بهشت» افزود: ناشران نبايد منتظر بمانند تا ما بنويسيم؛ آنها بايد به دنبال ثبت اطلاعات موجود درباره هنرمندان كشورمان باشند. هنرمندان بسياري هستند كه لازم است تا از يادها نرفتهاند و تا زماني كه نزديكانشان در قيد حيات هستند، اطلاعات لازم را درباره زندگيشان استخراج شود.
سيف از انتخاب كتابش به عنوان اثر شايسته تقدير اظهار خوشحالي كرد و گفت: خوشحالم كه كتابم مورد عنايت قرار گرفت. تجليل اين اثر، مرا اميدوار ميكند كه بيش از پيش در اين عرصه فعاليت كنم و بين نوجوانان و هنر ايراني پيوند محكمتري بهوجود بياورم.
انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان كتاب 368 صفحهاي «چلچراغي در تاريكي» را با قيمت 4هزار تومان، براي نوجوانان گروه سني «هـ» منتشر كرده است.
نظرات