یکشنبه ۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۸
معرفی كتاب‌هاي پیشنهاد شده معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد

معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد، بنا به وعده‌ای که پیش‌تر برای ترویج و گسترش کتابخوانی داده بود، در نخستین گام ۱۰ عنوان کتاب را برای عموم معرفی کرده است. معرفی اجمالی این ۱۰ کتاب در پی می‌آید.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، معاونت امور فرهنگی ارشاد در اقدامی برای گسترش و ترویج کتاب‌خوانی در جامعه و ترغیب مردم به خرید و مطالعه کتاب‌های ارزشمند و مفید، طرح آزمایشی معرفی کتاب‌های شاخص در گونه‌های مختلف را به اجرا در می‌آورد.
 
بنا به وعده داده شده در این طرح، ماهانه ۱۰ عنوان کتاب مفید از سوی این معاونت برای مطالعه اقشار مختلف جامعه و مخاطبان عمومی معرفی می‌شوند و شاخصه معرفی کتاب بر مبنای هویت دینی و ملی پی‌ریزی شده است.

بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است طرح معرفی کتاب خوب و مفید، علاوه بر ایجاد اطمینان در خانواده‌ها، به دلیل معرفی از سوی وزارت ارشاد و ارزشگذاری برای کتابخوانی در نهاد‌ها و ارگان‌ها، می‌تواند به گسترش توزیع کتاب‌های مناسب در کشور و افزایش شمارگان و افزایش سرانه مطالعه در کشور و تشویق برای برگزاری مسابقات کتابخوانی منجر شود.

دری اعلام کرده است با اجرایی شدن این طرح٬ قطعا ناشران و نویسندگان و پدیدآورندگان کتاب‌های مناسب و ارزشمند مورد حمایت قرار گرفته و زمینه دسترسی آسان‌تر به کتاب‌های مورد نظر نیز فراهم می‌شود.

با نگاهی اجمالی به معرفی این کتاب‌ها می‌پردازیم.

۱. کتاب «پله پله تا ملاقات خدا (مرحله اول: ایمان)» یکی از این کتاب‌هاست که توسط گروه مولفان موسسه فرهنگی سبل‌السلام با شمارگان دوهزار نسخه، ۲۵۶ صفحه و به بهای ۱۰۰ هزار ریال از سوی موسسه نشر شهر منتشر شده است. 



۲. کتاب «اول مظلوم عالم» به تالیف محمد تیجانی‌تونسی و با ترجمه مرتضی رحیمی‌نژاد در قم و در سال ۱۳۸۹ در ۴۷۰ صفحه از سوي نشر حبيب به چاپ رسیده است. 

این کتاب به ماجرای سقیفه و حوادث بعد از آن می پردازد که شامل گفت‌وگوهای محمد تیجانی تونسی در سفر خود به کشورهای مختلف با اشخاص و علمای اهل تسنن است. 



۳. کتاب «عاشورا در آیینه‌ی شعر معاصر» توسط محمدقاسم فروغی‌جهرمی و نرگس انصاری، در انتشاراتی مجتمع فرهنگی عاشورا با موضوعات عاشورا، شعر، تاریخ و نقد چاپ شده است. این کتاب به بررسی و تحلیل شعرهای عاشورایی (فارسی و عربی) می‌پردازد.

نگارنده کتاب حاضر، سعی در بررسی سیر شعرهای عاشورایی از آغاز تا دوران معاصر در دو زبان فارسی و عربی را دارد. وی در همین راستا به بررسی اوضاع سیاسی، ‌ اقتصادی، ادبی و فرهنگی ایران و کشورهای عربی در سده اخیر پرداخته و سپس در ادامه با تحلیل و مقایسه محتوایی شعر عاشورایی عربی و فارسی، نگاهی اجمالی به مضامین عاشورایی دو زبان داشته و تصویرپردازی هنری در شعر عاشورایی را به نقد گذاشته و سرانجام به نقد زبان‌شناختی آثار عاشورایی پرداخته و در پایان نیز مبحثی در مقایسه ویژگی‌های زبان شناختی دو زبان فارسی و عربی ارایه نموده است.

۴. کتاب «دغدغه های فرهنگی» در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۰ به چاپ رسیده است. این کتاب شرح مزجی یکی از بیانات محوری مقام معظم رهبری در سال ۱۳۷۳ است که با استفاده از دیگر بیانات معظم له تکمیل شده است. کتاب در ۲۷۵ صفحه و با تیراژ پنج‌هزار نسخه به چاپ رسیده است.

متن محوری کتاب، مربوط به دیدار مقام معظم رهبری با عناصر جبهه‌ خودی در حوزه‌ی فرهنگ در تاریخ۲۲ تیر ۱۳۷۳ است. 



۵. کتاب «گفتارهایی در اخلاق اسلامی» مجموعه‌ای از سخنرانی‌های شهید مطهری و مباحثی مانند توکل، رضا، تسلیم و طول در سال ۱۳۹۰ توسط انتشارت صدرا با ۱۶۰ صفحه به چاپ رسیده است. 




۶. کتاب «ساواک، شاگرد موساد»، که مجموعه اسنادی از آموزش‌های سرویس اطلاعاتی اسراییل (موساد) به سرویس اطلاعاتی رژیم پهلوی (ساواک) را در بر می گیرد، برای نخستین بار، به اهتمام موزه عبرت ایران و در ۱۹۴ صفحه، در زمستان سال ۱۳۸۹ انتشار یافته است.

طبق مطالب این کتاب، همکاری های اطلاعاتی دو رژیم، از همان بدو تاسیس ساواک به دستور محمدرضا پهلوی، در سال ۱۳۳۶ آغاز شد و رژیم پهلوی درصدد بود با بهره گیری از تجربیات فراوان موساد در مقابله با نفوذ شوروی در منطقه خاورمیانه و همچنین برخورد با آزادی خواهی و استقلال طلبی مردم مسلمان ایران، همچنان زیر چتر امنیتی ایالات متحده آمریکا باقی بماند و جزیره ثبات و ستون حاکمیت این ابرقدرت به شمار آید. مقامات ساواک بر این باور بودند که در اقدام علیه مخالفان داخلی و خارجی رژیم پهلوی، کاردانی و تخصص فنی سازمان موساد، بیش از هر سازمان اطلاعاتی دیگر برای ساواک مفید است. این همکاری‌ها در زمینه آموزش کارکنان، خریدهای فنی ارتباطی، تهیه تسلیحات و تجهیزات، برپایی همایش‌های مشترک و به‌ویژه انتقال تجارب، از ابتدای تاسیس ساواک در سال ۱۳۳۶ تا آخرین ماه‌های حیات رژیم پهلوی در سال ۱۳۵۷ ادامه پیدا می‌کند. اسناد موجود در این کتاب به روشنی سطح تعاملات و همکاری‌های موساد و ساواک در زمینه‌های مختلف را نشان می‌دهد.

۷. کتاب «هشت سال این‌گونه گذشت»، نوشته جعفر شیر علی نیا در سال ۱۳۹۰ توسط انتشارت سوره مهر به چاپ دوم رسیده است و در شمارگان دو هزار و ۵۰۰ نسخه و ۶۸ صفحه به بازار کتاب آمده است.

این کتاب شامل تصاویر و نوشته‌هایی از ۸ سال جنگ تحمیلی و مؤلف متون کتاب جعفر شیر‌علی‌نیا‌ست. 

موضوع تصاویر این کتاب روزهای اول جنگ‌، روزهای بحران‌، روزهای پیروزی ایرانیان‌، روز آزادی اروند‌، روز آزادی خرمشهر‌، روز درد و بحران است‌. 

در این کتاب هشت سال جنگ به اختصار تشریح شده و وقایعی که در هر سال اتفاق افتاده و عواملی که در این اتفاقات دخیل بودند و همچنین وضعیت و موقعیت مناطق جنگی در نقشه‌هایی که آمده به‌خوبی توضیح داده شده است‌. سخنان امام (ره) و دکتر چمران‌، فرمانده جنگ‌، و همچنین صدام حسین و واکنش کشورهای غربی هم در این کتاب آمده است‌.

۸. کتاب «بیداری اسلامی، تحول جغرافیای سیاسی - فرهنگی خاورمیانه» به همت معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی در ۱۷۶ صفحه توسط انتشارات بین‌المللی الهدی چاپ و منتشر شده است. این کتاب توسط دکتر دهشیری معاون پژوهشی وآموزشی سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی ودکتر سعید خطیب زاده معاون مرکز مطالعات بین‌الملل گردآوری و تدوین شده است.

کتاب «بیداری اسلامی» مجموعه مقالاتی برگزیده کنفرانس بین‌المللی یک روزه‌ای که به مناسبت سالگرد عروج ملکوتی رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) در تهران برگزار شد، است. 

مشترکات انقلاب اسلامی ایران و انقلاب مصر، بیداری مذهبی، پیشینه تاریخی بیداری اسلامی، شرایط و علل آن، ماهیت تحولات منطقه‌ای، بیداری اسلامی و آینده جهان اسلام، مطالبات مردم بحرین، جنبش بیداری وعده الهی و... نمونه عناوین مقالات ارايه شده به کنفرانس یاد شده است که در این کتاب به زیور طبع آراسته گردیده است. 

به مناسبت سالگرد عروج ملکوتی رهبر کبیر انقلاب اسلامی و بنیانگار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) و تحولات در منطقه خاورمیانه و همچنین شمال آفریقا، کنفرانس بین‌المللی یک روزه‌ای ۲۰ خردادماه سال جاری با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موسسه فرهنگ و اندیشه اسلامی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد.

۹. کتاب «دعا از منظر آیت‌الله العظمی سیدعلی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی» توسط علیرضا برازش گردآوری شده و انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی آن را در شمارگان ۶هزار نسخه، منتشر کرده است.

این کتاب مقدمه‌ای به قلم برازش دارد که در آن اشاره می‌کند که از اوایل دهه ۶۰ به تحقیق درباره دعا علاقه‌مند شده است و از همان دوران نکات بکر و کلیدی را در مباحث نمازجمعه که از سوی خطیب جمعه آن روزها حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای ایراد شده، می‌یابد.

برازش اضافه می‌کند که سه فایده، سه دستاورد، سه جهت و سه نکته درباره دعا بارها و بارها در کلام مقام معظم رهبری تاکید شده که ۲ نکته آن در میان مردم و حتی متدینین و افراد مانوس با دعا و نیایش غریب و مغفول بود و هست و حتی در کتاب‌های تالیف شده درباره دعا و نیایش نیز به نحو شایسته بدان پرداخته نشده است.

مساله استخراج و کسب معارف از دعا از جمله مواردی است که برازش آن را از نکاتی می‌داند که رهبر انقلاب بدان تاکید داشته‌اند و لازم است در بحث دعا ما نیز بیشتر بدان دقت کنیم.

وی منبع تدوین این کتاب را نرم‌افزار تازه منتشر شده «حدیث ولایت» از منشورات مشترک مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و موسسه حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای می‌داند.

این کتاب در ۵ فصل تنظیم شده که «معانی دعا، اجابت و ذکر»، «اهمیت دعا و ذکر»، «شرایط دعا، شروط اجابت»، «فواید و دستاوردهای دعا» و «در دعا از خدا چه بخواهیم؟ نمونه‌هایی از کتاب‌ها و دعاهای برجسته» عناوین این فصل‌ها هستند.

۱۰. کتاب «اسراییل؛ کانون ناامنی» توسط حسین عبدلی و محمود احمدی‌نژاد با موضوعات، اعراب و اسراییل، مناقشات خاورمیانه، سیاست و حکومت - قرن ۲۰ و صهیونیسم به چاپ رسیده است. ناشر این اثر، انتشارات مضراب است.

محتوای کتاب حاضر، پیام‌ها و سخنرانی‌های محمود احمدی‌نژاد در ارتباط با اسراییل است که در دو جلد تنظیم شده است. محتوای کتاب، براساس مطالب منتشر شده در سایت ریاست جمهوری تنظیم شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها