یکشنبه ۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۸
«دفتر شماره ۱ كاراگاهی بانوان» در ايران گشوده شد

«دفتر شماره ۱ كاراگاهی بانوان» اثر الكساندر مک‌كال اسمیت با ترجمه طاهره بهادران منتشر شد. اين رمان، نخستين اثر از مجموعه‌ای است كه حوادث آن در كشور بوتسوانا روی می‌دهند و نويسنده در خلال ماجراهايی كاراگاهی، مخاطب را با اين كشور بيشتر آشنا می‌كند.-

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، شخصیت اول داستان «دفتر شماره ۱ كاراگاهی بانوان» كارآگاهی خصوصی است. او نخستین زنی است كه در كشورش وارد این حرفه شده و باانگیزه فراوان سعی می‌كند مشكلات مردم را برطرف كند تا كشور «بوتسوانا» به مكان بهتری برای زندگی تبدیل شود. او در این راه به موقعیت‌های خطرناكی برمی‌خورد و موانع بزرگی را پیش روی خود می‌بیند اما با بهره‌گیری از ذكاوت و شجاعت خود بر تمامی مشكلات پیروز می‌شود.

مک‌كال اسمیت بين سال‌های ۱۹۹۸تا ۲۰۱۱ ميلادی، مجموعه‌ای متشكل از دوازده رمان را منتشر كرد كه عنوان نخستین جلد آن و همچنین كل مجموعه «دفتر شماره ۱ كاراگاهی بانوان» بود. داستان در پایتخت كشوری آفریقایی به نام جمهوری بوتسوانا و پایتخت آن، یعنی شهر «گابورون» روی می‌دهد.
 
این نویسنده اسكاتلندی كه آثار زیادی نیز در حوزه كودک و نوجوان دارد، مدتی را در كشور بوتسوانا به تدریس در دانشگاه پرداخته و تنها كتاب این كشور در حوزه قوانین جزا را وی نوشته است.

مهمترین مسایلی كه در این داستان مطرح شده هویت ملی و سنت‌های خاص این كشور است. مخاطب با خواندن این رمان تا حدی با ویژگی‌های كشور بوتسوانا آشنا می‌شود، مثلا این‌كه زندگی خانوادگی به شدت در فرهنگ و سنتی كه توصیف شده مهم و باارزش است و این كشور باوجود ناشناخته بودنش جای مناسبی برای زندگی است. 

نویسنده در توصیف كشور بوتسوانا آن را مكانی بدون زندانی سیاسی همراه با بانک‌هایی پر از پول و بدون قرض معرفی می‌كند و شايد از همین رو است كه بسیاری بوتسوانا را از معدود كشورهای دموكراتیک جهان سوم می‌نامند. از سوی دیگر شاخصه‌های فرهنگی این كشور و نحوه زندگی مردم در آن در خلال روایت‌های ساده نویسنده بیان می‌شوند. شخصیت اول داستان، دیدگاه‌های مدرن و سنتی آفریقا را به هم پیوند می‌زند و دیدگاه‌های شخصی‌اش در روند داستان مشهود و تاثیرگذارند.

در توصیف این كتاب آمده: «دختران نافرمان، شوهران گمشده، همسران نا‌اهل، آدم‌های حقه‌باز. اگر شما مشكلی دارید و شخص دیگری نمی‌تواند به شما كمک كند، به دیدن پرشس راموتسوی (تنها و بهترین كارآگاه زن) در بوتسوانا بروید. روش‌های او شاید خیلی متعارف نباشد و شاید مانند خانم مارپل رفتار نكند، اما او گرم، باهوش و زیرک است. این كتاب یک تصویر زیبا و جذاب از دنیای بی‌رحم ترسیم می‌كند.»

«دفتر شماره ۱ كاراگاهی بانوان» نوشته الكساندر مک‌كال اسمیت با ترجمه طاهره بهادران در ۲۴۸ صفحه و به بهای ۶ هزار تومان از سوی نشر «قطره» روانه بازار كتاب ایران شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها