شنبه ۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۰
بهمنی خواستار افزایش غنای محتوایی نمایشگاه‌های استانی کتاب شد

محمد علی بهمنی، شاعر، در گفت‌وگو با «ايبنا» با تاکید بر این‌که نفس برگزاری نمایشگاه‌های استانی کتاب، امری مطلوب است، خواستار توجه بیشتر به بخش محتوایی این نمایشگاه‌ها از سوی ناشران شرکت کننده شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، بهمني با انتقاد از ناشران شركت‌كننده در نمايشگاه‌هاي استاني گفت: خاستگاه اين نمايشگاه‌ها مثبت و سازنده است و بايد به متوليان آن تبريک گفت اما بهتر است ناشران شركت‌كننده در اين نمايشگاه‌ها مقيد به اين باشند كه آثار تازه و مفید خود را در اختيار نمايشگاه‌ها بگذارند و از لحاظ موضوعي هم تغييري در نگرش خود ايجاد كنند.

وي با بيان اين‌كه قسمت فراواني از كتاب‌ها، درسي هستند افزود: اين بد نيست كه دانشجويان راحت‌تر به كتاب‌هاي مورد نياز خود دست پيدا مي‌كنند، اما گاهی ساير كتاب‌هاي اين نمايشگاه‌ها كمتر به درد جوانان و نوجوانان اهل كتاب مي‌خورد. بهتر است تنوع در اين نمايشگاه‌ها بيشتر شود؛ چون تنوع است كه می‌تواند نسل جوان را جذب كند.

حماسه و محرم بخش بزرگی از شعر امروز است

بهمنی، در ادامه نشست‌هاي نمايشگاه كتاب گلستان، در نشست پنجشنبه شب اين نمايشگاه حضور يافت و غزل آیینی امروز و صمیمیت زبان آن و تاثیر گذاری‌اش را مدیون تلاش پيشينيان اين عرصه دانست و شعر حماسی و غزل آیینی را از فصل‌های درخشان شعر امروز عنوان کرد. 

اين شاعر به ریشه‌های نوگرایی در غزل امروز پرداخت و گفت: فرزندان غزل روزگار نیما هم، اندیشیدند با ظرف غزل خود از رودخانه نیما رفع تشنگی کنند و با این همت غزل نیمایی شکل گرفت. 

وي افزود: نيما با کارستانی که کرد شعر گذشته ما را از تکرارها نجات داد و به شعر آیینی‌مان هم تازگی بخشید.

بهمنی، ابتهاج را دارای جایگاه والايي در غزل دانست و ادامه داد: ابتهاج توانست پلی بین غزل دیروز و امروز بزند که نام این پل را «پل سایه» می گذارم؛ اگرچه كساني چون نادر نادرپور، نصرت رحماني و فريدون مشيري كم و بيش از اين‌گونه غزل‌ها در آثار خود داشتند اما ابتهاج در اين عرصه حرف اول را مي‌زند.

این شاعر معاصر اضافه كرد: خود ابتهاج نمونه‌ای نیست که بگوییم از پل عبور کرده باشد و این توقف شاید به خاطر ارادتش به زبان فاخری باشد که معمار آن خودش بود.

بهمني از منوچهر نیستانی به عنوان نخستین کسی که از پل سایه عبور کرده نام برد و به اثري زير نام «مجموعه غزل»، به كوشش علي باباچاهي اشاره كرد و بعد از او حسین منزوی را تاثیرگذارترین چهره غزل امروز دانست و گفت: حسین منزوی، زندگی و تمامیت خود را بر سر معرفی غزل بعد از نیما گذاشت.

در پایان نشست نمايشگاه گلستان، بهمنی، سروده‌های تازه خود را برای حاضران خواند و چند تن از شاعران گلستانی نیز به شعر خوانی پرداختند. 

وي در ادامه گفت‌وگو با «ايبنا» به مهدي اخوان ثالث هم اشاره كرد و گفت: البته جايگاه او محفوظ است و غزل‌هاي استوار و فاخر او و ارزش شعري‌اش بر كسي پوشيده نيست اما به دليل آن‌كه سبک غزل او به پيش از نيما برمي‌گردد شايد در اين نشست اسمي از او برده نشد؛ اگرچه او هم چند غزل در سبک نو دارد اما از كارهاي ارزشمند او مي‌توان به يكي از عوامل شناساندن نيما اشاره كرد.

بهمني، اين نشست و نشست‌هاي مشابه را اميدوار كننده خواند و از شاعران جوان حاضر در نشست نمايشگاه كتاب گلستان به نيكي ياد كرد و از ارتباط و تعامل شکل گرفته در حاشیه نمایشگاه استانی کتاب گلستان ابراز خوشحالي كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها