حبيبالله اسماعيلي، سردبير كتاب ماه تاريخ و جغرافيا به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: در اين نشست بنا داريم نمادهاي تكنولوژي در تاريخ ايران را بررسي و آسيبشناسي اين نوع تاريخنگاري را نيز مطرح كنيم.
وي افزود: تمامي صنعتها همانند صنعت فلزكاري، صنايع دستي، پلسازي، شهرسازي، مصالح، صنايع نظامي، راهسازي، اسلحهسازي، كشتيراني و كشتيسازي، نمادهاي تكنولوژي و فناوري در ايران هستند كه مراحلي را در دورههاي مختلف تاريخي طي كرده و تا به امروز به دست ما رسيدهاند.
وي ادامه داد: در واقع توليدات و محصولات علم به صورت ابزار در اختيار ما قرار ميگيرد. در اين نشست پرسشي كه پيش روي منتقدان و تاريخپژوهان قرار ميدهيم اين است كه در دنياي تكنولوژي و فناوري، ايران و ساير كشورها به يك اندازه از تكنولوژي برخوردار بودند و ما شايد در برخي موارد جلوتر نيز بودهايم، چه مسايلي باعث ميشود كه در اين مسير كندتر حركت كنيم؟
در نشست بررسي تاريخ تكنولوژي در ايران، علياصغر سعيدي (استاد دانشگاه تهران)، فريدون شادكام (پژوهشگر و كارشناس تاريخ)، زهير صياميان (دبير نشست) و حبيبالله اسماعيلي (سردبير كتاب ماه تاريخ و جغرافيا) حضور خواهند داشت و به بحث و گفتوگو درباره تاريخ تكنولوژي در ايران ميپردازند.
سلسله نشستهاي تخصصي كتاب ماه تاريخ و جغرافيا به كوشش ماهنامه تاريخ و جغرافيا و موسسه خانه كتاب برگزار ميشود و هر بار موضوعي محوري را پيگيري ميكند و پس از نقد و بررسي با استادان تاريخ، كارشناسان و پژوهشگران در كتاب ماه تاريخ و جغرافيا در بخش گفتوگو اين نشريه منتشر ميشود.
نشست بررسي تاريخ تكنولوژي در ايران عصر يكشنبه (4 دي) ساعت 17 در سراي اهل قلم موسسه خانه كتاب واقع در خيابان انقلاب اسلامي، خيابان فلسطين جنوبي، كوچه خواجه نصير، شماره 2 برگزار ميشود.
چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۱
نظر شما