به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، حجتالاسلام سيد محمدرضا واحدي در اين نشست خبري كه در سالن غدير سازمان عقيدتي سياسي ارتش جمهوري اسلامي ايران تشكيل شد، گفت: فعاليتهاي معنوي و قرآني ارتش در طول سي و يك سالي كه از پيروزي انقلاب اسلامي ميگذرد، همواره به نحو مطلوب ادامه داشته است.
وي افزود: در سطح كشور، هيچ نهاد و سازماني وجود ندارد كه سي و يكمين دوره از مسابقات قرآني خود را برگزار كند اما ارتش جمهوري اسلامي ايران از همان آغاز انقلاب اسلامي با حمايت امام خميني(ره) توانست در فعاليتهاي قرآني پيشگام باشد كه نمونه آن برگزاري سي و يكمين دوره مسابقات قرآن كريم كاركنان پايور و وظيفه آجا است.
وي با بيان اينكه اين مسابقات به دليل گستردگي فعاليتهاي قرآني ارتش در چهار سطح برگزار ميشود، گفت: كاركنان ارتش پايور و وظيفه آجا، خواهران شاغل ارتش، خانوادههاي ارتشيان و دانشجويان دانشگاه ارتش، مخاطبان اين مسابقات را تشكيل ميدهند.
معاون فرهنگي و روابط عمومي سازمان عقيدتي سياسي ارتش ادامه داد: سطح مربوط به خانوادههاي ارتش به دليل وجود تنوع گروههاي سني در خانواده، پيچيدهترين برنامههاي قرآني ارتش را به خود اختصاص داده است. اين سطح از مسابقات به دانشآموزان مقطع دبيرستان، دانشگاهها و حوزههاي علميه و همسران پرسنل ارتش مربوط ميشود.
حجتالاسلام واحدي با بيان اينكه «هدف ارتش جمهوري اسلامي ايران از برگزاري مسابقات سراسري قرآن، انتخاب برگزيده قرآني و اهداي جايزه نيست، بلكه ارتش با برپايي اين مسابقات در هر سال ميكوشد تا فعاليتهاي قرآني خود را ارزيابي كند و براي سالهاي بعدي به برنامههاي قرآني خود كيفيت بيشتري را بخشد» گفت: مسابقات ارتشهاي كشورهاي اسلامي، جشنواره بزرگ حديث، طرح «حافظان وحي» و طرح «فراگيري ترجمه، ويژه مراكز آموزشي» از جمله فعاليتهاي قرآني ارتش جمهوري اسلامي ايران به شمار ميآيند.
وي يادآور شد: مسابقات ارتشهاي كشورهاي اسلامي از سال 1372 آغاز شده و ارتش جمهوري اسلامي ايران در سه دوره، ميزبان اين مسابقات بوده و در شش دوره، صاحب مقام شده است.
معاون فرهنگي و روابط عمومي سازمان عقيدتي سياسي ارتش اظهار كرد: جشنواره بزرگ حديث از سال گذشته با هدف توجه بيش از پيش به حديث، بخش مستقلي را در ارتش جمهوري اسلامي ايران به خود اختصاص داده است. در اين جشنواره تمام خانوادههاي پرسنل ارتش ميتوانند تا با رعايت استانداردهاي حفظ چهل حديث و متناسب با گروه سني خود، به حفظ چهل حديث بپردازند. تعداد احاديثي كه در اين جشنواره توسط علاقهمندان حفظ ميشوند، در هر مرحله افزايش مييايد.
حجتالاسلام واحدي با اشاره به طرح «حافظان وحي» گفت: حدود 100 نفر از علاقهمنداني كه زمينههاي قرآني دارند و در ارتش شناخته شدهاند، در اين طرح، با نظارت و كنترل واحد سياسي و عقيدتي ارتش به حفظ قرآن كريم ميپردازند. علاقهمندان براي شركت در اين طرح از يگان نخستين خود جدا و روزهاي پنجشنبه هر هفته در سازمان عقيدتي سياسي حاضر ميشوند و روزي 10 خط از قرآن كريم را با ترجمه آن حفظ ميكنند. داوران متخصص در اين طرح هر دو ماه يك بار از شركتكنندگان اين طرح ارزيابي به عمل ميآورند. شركتكنندگان در صورت موفقيت در آزمون، به مرحله بالاتر راه مييابند و اگر موفق نشوند، به يگان نخستين خود بازميگردند.
وي افزود: دانشجويان در طرح «فراگيري ترجمه، ويژه مراكز آموزشي» هر روز حدود نيم صفحه از ترجمه قرآن كريم را مطالعه ميكنند و با ترجمه كلمات قرآن كريم آشنا و در در طول سال، موفق به مطالعه 180 صفحه از ترجمه قرآن كريم ميشوند.
معاون فرهنگي و روابط عمومي سازمان عقيدتي سياسي ارتش عنوان كرد: در ارتش جمهوري اسلامي ايران علاوه بر وجود سازمانهاي دارالقرآن، مجامعي با عنوان مجامع قاريان و حافظان قرآن كريم وجود دارند و قاريان و حافظان قرآن كريم در اين مجامع به تبادلنظر و ارايه تجربيات خود ميپردازند. اين مجامع، اتاق فكر براي هرچه بهتر انجام شدن فعاليتهاي اجرايي دارالقرآنهاي مستقر در ارتش جمهوري اسلامي ايران محسوب ميشوند.
حجتالاسلام واحدي در پايان ار برپايي حدود 600 محفل انس با قرآن كريم در ارتش جمهوري اسلامي ايران خبر داد و گفت: در اين محافل، آياتي از قرآن كريم، سوالهاي مربوط به آنها و كارشناسي كه درباره آيات مشخص شده به سخنراني خواهد پرداخت، از قبل مشخص ميشوند. اين محافل، زمينههاي ايجاد فضاي آموزشي براي افراد غيرمتخصص قرآني را فراهم ميكنند.
یکشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۶
نظر شما