شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۱
كتاب، حرف اول و آخر اين ميدان بود

نمايشگاهي از جديدترين كتاب‌هاي ورزشي و تازه‌ترين امكانات ورزشي در جريان برپايي «ششمين همايش ملي دانشجويان تربيت ‌بدني و علوم ورزشي» برگزار شد. حضور چند ناشر ورزشي و استقبال قابل ملاحظه از آثار ارايه شده، از موضوعات مهم اين همايش بودند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين همايش كه به همت كارگروه مطالعات دانشجويي پژوهشكده تربيت بدني و پژوهشكده وزارت علوم تحقيقات و فناوري در دانشكده تربيت بدني دانشگاه تهران شكل گرفت، علاوه بر عرضه جديدترين كتاب‌هاي ورزشي، مقاله‌ها و پژوهش‌هاي حوزه تربيت بدني نيز عرضه شدند.

در اين نماشگاه نشر «حتمي» كه نمايندگي پژوهشكده تربيت بدني سازمان ورزش و جوانان ايران را برعهده داشت، 73 عنوان كتاب را با 20 تا 25 درصد تخفيف ارايه كرد.

رضا حتمي، مدير اين انتشارات، سطح كيفي اين نمايشگاه را به دليل استقبال دانشجويان و دانشگاهي بودن آن مطلوب توصيف و اظهار كرد: به دليل دانشگاهي بودن انتشارات حتمي، معمولا در نمايشگاه‌هاي تخصصي دانشگاهي با استقبال خوبي مواجه مي‌شوم.

وي سپس با اشاره به همكاري اين انتشارات با پژوهشكده تربيت بدني گفت: در اين نمايشگاه از تازه‌ترين آثار كه با همكاري اين پژوهشكده به چاپ رسيده‌اند، رونمايي شد و اين آثار در اختيار دانشجويان و علاقه‌مندان قرار گرفتند.

انتشارات «علم و حركت» كه به انتشار كتاب‌هاي تخصصي ورزشي مي‌پردازد نيز با بيش از 80 عنوان كتاب و ارايه 10 درصد تخفيف در اين نمايشگاه حضور يافت.

«روبن شاهورديان» مدير اين انتشارات در گفت‌وگو با خبرنگار «ايبنا» اظهار كرد: در نمايشگاه‌هاي دانشجويي به دليل آن‌كه دانشجويان تنها با تكيه بر نظر استادان كتاب مي‌خرند، با استقبال خوبي مواجه نيستيم.

شاهورديان هدف از شركت انتشارات علم و حركت در اين نمايشگاه‌ها را معرفي و شناساندن كتاب‌هاي تخصصي به دانشجويان تربيت ‌بدني عنوان كرد.

«آواي‌ظهور» ديگر انتشاراتي بود كه با 65 عنوان كتاب تخصصي و ارايه 10درصد تخفيف در اين نمايشگاه شركت داشت.

«قهرماني» مدير اين انتشارات، ارايه تخفيف 10 درصدي در اين نمايشگاه را طبق قانون مصوب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دانست و گفت: شركت ناشران در اين نمايشگاه‌ها مي‌تواند دانشجويان تربيت‌ بدني را با تازه‌ترين منابع موجود در رشته تخصصي‌شان آشنا كند.

در كنار اين ناشران، كتابفروشي «دانشكده تربيت بدني دانشگاه تربيت‌معلم» با 150 عنوان كتاب از ناشران گوناگون و ارايه 30 تا 40 درصد تخفيف در اين نمايشگاه حضور داشت.

مسوول اين غرفه به خبرنگار «ايبنا» گفت: امتيازي كه كتابفروشان بر ناشران در حضور در نمايشگاه دارند، انتخاب و ارايه بهترين و پرطرفدارترين كتاب‌ها توسط كتابفروشان است و اين امر انتخاب كتاب‌هاي تحقيقي را براي دانشجويان آسان‌تر مي‌كند.

«كاسپين بوك» عنوان شركتي خدماتي بود كه در نمايشگاه كتاب و تجهيزات ورزشي ششمين دوره همايش ملي دانشجويان تربيت ‌بدني و علوم ورزشي حضور داشت.

«يوسف عربي» مدير اين انتشارات درباره فعاليت اين شركت گفت: اين شركت 20 سال است كه به كار واردات كتاب‌هاي تخصصي ورزشي و پزشكي مي‌پردازد.

وي درباره نحوه گزينش كتاب‌ها براي واردات گفت: براي انجام اين كار، دو نكته در اولويت قرار دارد. نخست؛ سال انتشار و نويسنده كتاب و دوم؛ ميزان اقبال كتاب در ميان مخاطبان مدنظر قرار مي‌گيرد.

وي در اين ميان، كتاب حوزه «فيزيولوژي» را پرمخاطب‌ترين و «بيومكانيك» را كم مخاطب‌ترين حوزه معرفي كرد و گفت: اين موضوع به دليل متفاوت بودن تعداد دانشجو در اين دو رشته است.

عربي مشكلاتي را كه امروزه كتاب‌هاي ورزشي با آن دست و پنجه نرم مي‌كند، ندانستن زبان‌هاي بين‌المللي و امضا نشدن قانون حق مولف و ناشر دانست.

وي ادامه داد: به علت امضا نشدن اين قانون، به خريد كتاب‌ها از انتشارات و پرداخت هزينه گزاف حمل و نقل ناچاريم. همچنين بسياري از ناشران بين‌المللي در خريد كتاب‌ با ما همكاري نمي‌كنند.

مدير شركت «كاسين بوك» پرداخت ماليات و هزينه حمل و نقل را مهمترين مشكل واردكنندگان عنوان كرد كه سبب كناره‌گيري بسياري از ناشران از اين حرفه شده است.

عربي پرمخاطب‌ترين كتاب‌هاي ورزشي در كشورمان را كتاب‌هاي تخصصي رشته ورزشي «فوتبال» و كم مخاطب‌ترين آن را مكتوبات حوزه «ورزش معلولان» عنوان كرد و گفت: اين مساله به دليل آسان بودن ترجمه تخصصي فوتبال است، در حالي كه در كشورمان بايد به دليل آمار بالاي جانباز و معلول توجه بيشتري به اين حوزه شود.

هرچند بسياري از استادان رشته تربيت بدني شركت كننده در اين همايش، برگزاري اين‌گونه همايش‌ها را مفيد ارزيابي كردند اما از سويي ديگر، از كاربردي نبودن نتايج اين همايش‌ها در نزد مسوولان انتقاد داشتند. اين در حالي است كه دكتر «مهدي طالب‌پور» رییس پژوهشكده تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم، در افتتاحيه اين همايش با اشاره به مقارن شدن روز «علم نافع و كاربردي» با برپايي اين همايش، ابراز اميدواري كرده بود دستاورد‌هاي اين روز مورد بهره‌برداري مسوولان ورزشي قرار گيرد.

«علي نظري» دانشجوي كارشناسي ارشد رشته فيزيولوژي ورزشي نيز در اين‌باره به خبرنگار «ايبنا» گفت: متاسفانه بيشتر كتاب‌هاي حوزه تربيت ‌بدني به صورت ترجمه‌اند و نه تاليف؛ شايد به دليل اين كه هنوز كشور ما در زمينه علوم ورزشي پيشرفت مناسبي نكرده است.

وي لازمه پيشرفت در علوم ورزشي را كاربردي شدن علوم با بهره‌گيري مسوولان از نتايج پژوهش‌ها دانست و گفت: هرچند اين همايش سطوح مختلفي را دربرگرفته بود اما بهره‌گيري مسوولان از اين همايش در عرصه عمل ناچيز است.

نظري برگزاري نمايشگاه‌هاي كتاب‌هاي تخصصي ورزشي را در كنار برپايي نمايشگاه‌هاي ديني و مذهبي در بهره‌برداري دانشجويان همه نقاط كشور، از موهبات اين نمايشگاه‌ها را مفيد دانست و گفت: از اين راه مي‌توان به انتقال دانش‌هاي روز به دانشجويان و اهالي ورزش شهرستاني نيز كمك شاياني كرد.

«ششمين همايش ملي دانشجويان تربيت ‌بدني و علوم ورزشي» 24 و 25 آذرماه به همت كارگروه مطالعات دانشجويي پژوهشكده تربيت بدني و پژوهشكده وزارت علوم تحقيقات و فناوري در دانشكده تربيت‌بدني دانشگاه تهران تشكيل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط