چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۶:۲۹
چه عواملي موجب «سونامي در جهان عرب» شدند؟

«سونامي در جهان عرب؛ گفتاري پيرامون تحولات اخير(2011) در جهان عرب» نوشته ياسر قزويني‌حائري اثري است كه با نيم‌نگاهي به برخي عوامل بروز تحولات اخير در كشورهاي عربي، به پيامدهاي اين تحولات توجه دارد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، مولف كتاب با روايتي درباره آنچه در اين كشورها رخ داده است، به مساله فساد خرد و كلاني كه سه كشور تونس، مصر و ليبي را دربر گرفته، اشاره دارد و يادآور مي‌شود كه چگونه جوانان اين كشورها با استفاده از گردش آزاد اطلاعات، توانستند پدرسالاران را در كشورهاي خود به زانو درآورند.

نويسنده با بررسي طيف نظرات گوناگوني كه درباره اين تحولات ارايه شده‌اند، تحليلي گفتماني از آنچه رخ داده است، بيان مي‌كند.

اين كتاب با بررسي علت اصلي انقلابات اخير سرزمين‌هاي يادشده يعني خودديكتاتورها، به مشكلات اقتصادي اين مناطق، فساد اخلاقي حاكمان و اطرافيان آن‌ها و تطبيق نظريه منحني جي درباره انقلاب‌هاي عربي پرداخته است. 

مخاطبان اين نوشتار با مطالعه تفسير گفتماني كه از انقلاب‌هاي عربي ارايه شده است، به تفاوت انقلاب‌هاي مخملي با اين دسته از نهضت‌هاي مردمي پي خواهند برد. همچنين نويسنده با مقايسه نسبت اسلام‌گرايي با انقلاب‌هاي عربي، تحليل‌هاي وطني درباره اين انقلابات عنوان مي‌كند. 

اين نوشتار در سه فصل به بررسي «معماي بيني كلئوپاترا و سيلي خانم مامور»، «پدر سالاران» و «بحث نظري» مي‌پردازد و ذيل اين عناوين موضوعاتي مانند ركود اقتصادي جهان، مردم تونس، منحني جي و انقلاب‌هاي عربي، حكومت اسلامي يا خلافت اسلامي و اسلام‌گرايي و انقلاب‌هاي عربي را ارزيابي مي‌كند.

ياسر قزويني‌حائري دانشجوي مقطع دكتراي تاريخ دانشگاه تهران و خبرنگار بخش بين‌الملل است. وي تاكنون چند اثر از زبان عربي به فارسي ترجمه كرده است و سابقه تدريس تاريخ در دانشگاه را دارد.
نخستين چاپ كتاب «سونامي در جهان عرب؛ گفتاري پيرامون تحولات اخير(2011) در جهان عرب» را انتشارات امير كبير با شمارگان 1000 نسخه، 168 صفحه رقعي و به بهاي 25000 ريال به تازگي روانه بازار نشر كرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها