به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، سعيدي كه تا به حال آثار متعددي در حوزه ادبيات فولكلور استان هرمزگان تاليف كرده است، درباره «فرهنگ مردم هرمزگان» توضيح داد: تا به حال در استان هرمزگان نمونه چنين فرهنگي تاليف نشده است و اين كتاب شامل اطلاعات جامع و كاملي از مجموعه اختصاصات فرهنگي و تاريخي اين استان با در نظر داشتن جزييات برخي حكايات تاريخي يا رسومات مهم است.
به گفته سعیدی این کتاب هماکنون در مراحل نهای ویراستاری است.
وي افزود: اغلب اطلاعات اين فرهنگ از زبان پيران و بزرگان استان جمعآوري شده؛ به اين ترتيب كه برخي از سنتها مانند آبياري سنتي در استان كه مدتها به دست فراموشي سپرده شده بود، در تحقيقات اين فرهنگ كه مبتني بر گفتههاي دو فرد سالخورده هرمزگاني است، بار ديگر احيا و در اين اثر ضبط شد.
اين پژوهشگر همچنين افزود: غير از اطلاعات ميداني كه اهم پژوهشهاي اين فرهنگ را تشكيل ميدهند، اطلاعات كتابخانهاي نيز در تكميل موضوعات آن دخيل بوه است؛ از سويي بخش ديگر پژوهشها، مديون كار تيمي است كه با تحقيقات ميداني و كتابخانهاي گروهي از دانشجويان انجام شده است.
وي در ادامه درباره اختصاصات اين فرهنگ گفت: در اين كتاب كاري متفاوت با اغلب فرهنگها صورت گرفته است و غير از آداب و رسوم و سنتهاي استان هرمزگان و واژگان بومي، اطلاعاتي درباره جغرافياي منطقه، بادها، تاريخ مشاهير، غذاها، بخشهاي متنوع ادبيات شفاهي مانند ضربالمثلها، قصهها، ترانهها، زبانزدها، لالاييها و همچنين آداب و رسوم مذهبي و حتي انواع بيماريها و روشهاي سنتي درمان در استان و اطلاعاتي درباره اجنه و باورهاي عامه براساس شواهد محلي در اين فرهنگ آمده است.
سعيدي تصريح كرد: در بخش چيستان و ضربالمثل، براي هر ضربالمثل داستان مروبط به آن به زبان ساده درج شده است.
سعيدي، پژوهشگر و روزنامهنگار هرمزگاني و فارغالتحصيل مقطع كارشناسي ارشد رشته زبان و ادبيات فارسي است.
«فرهنگ مردم میناب»، «لالایی، بازیها و سرگرمیهای میناب»، «صنایع دستی و پنج شنبه بازار میناب»، «قصهها و افسانههای مردم هرمزگان»، «تاریخ ادبیات میناب»، «چیستانهای هرمزگان»، «رخش بیسوار» (مجموعه نوحههای شاعران میناب)، «ترانههای چوپان»، «سوگوارهها» (مجموعه نوحههای رایج در هرمزگان)، «ادبیات شفاهی کودکان هرمزگان»، «شیرینتر از قند» و «دنياي ادبيات كودک و نوجوان» از جمله كتابهاي منتشر شده او هستند.
وي تا به حال به عنوان مفاخر فرهنگی استان هرمزگان در سال 1388، مولف برتر ميناب و استان هرمزگان در سال 1389 و پژوهشگر برتر جوان در سال 1389 معرفي شده است.
سعيدي در حال حاضر مدرس دانشگاه و رييس دانشگاه پيامنور سيريک هرمزگان و مدیر مسوول نشریه ادبي، فرهنگي «اورمزد» است.
چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۱
نظر شما