کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شب یلدا را شب قصهگویی و قصهخوانی ایرانیان نام گذاشت تا فرهنگ قصهگویی بیش از گذشته میان كودكان، نوجوانان و خانوادهها رواج پیدا کند.
مدیرعامل کانون در آيين پایانی پانزدهمین جشنوارهی منطقهای قصهگویی در تهران در اينباره گفت: «کانون با برگزاری این جشنوارهها و اجرای فعالیتهایی در حوزهي قصهگویی، ایران را به پایتخت قصهگویی در جهان تبدیل کرده است و اکنون قصد دارد شب یلدا را به عنوان شب قصهگویی ایرانیان به ثبت برساند.»
«سیدصادق رضایی» از معاونان و مدیران کانون خواست هرچه زودتر اساسنامه و شیوهنامهی برپایی این جشنها را طراحی و تدوین کنند و استان تهران و چند استان داوطلب میتوانند امسال به صورت نمادین این حرکت را آغاز کنند.
مدیرعامل کانون، جشنهای شب یلدا را آیین و سنتی ایرانی دانست که اکنون به یک سنت دینی، اسلامی و ملی تبدیل شده است. او ادامه داد: «مردم به صورت خودجوش این آیین را پاس میدارند و به نظر من کانون با دارا بودن بیش از 800 مرکز و در اختیار داشتن ابزار مهمی مانند قصهگویی باید این آیین را بیش از پیش رواج دهد.»
وی یادآور شد در جریان برپایی این جشنها همواره سنتهای ارجمندی مانند ديد و بازديد و احترام به بزرگترها مورد توجه قرار میگیرد و ما از این پس روز منتهی به شب یلدا را در مراکز خود جشن خواهیم گرفت.
رضایی همکاری مسوولان کشور، خانوادهها به ویژه پدربزرگها و مادربزرگها و همچنین رسانههای جمعی را در این راه با اهمیت دانست و از آنان خواست کانون را در اجرای این جشنها کمک کنند.
او تاکید کرد که از قصهگویی، ابتدا قصهگو و بعد مخاطب لذت میبرد و این ابزار بیشترین تاثیر را بر بچهها به جای میگذارد.
در آیین پایانی پانزدهمین جشنوارهي منطقهای قصهگویی کانون در تهران که با حضور 31 قصهگو از استانهای تهران، گلستان، مازندران، البرز، خراسان رضوی، خراسان شمالی و سمنان برگزار شد، 5 قصهگوي برگزیده معرفی شدند.
گروه داوری مشترک جشنوارههای پنجگانهی منطقهای کانون در نهایت تعدادی از برگزیدگان این جشنواره را به مرحلهی بینالمللی آن در ارومیه معرفی خواهد کرد.
مرحلهی بینالمللی پانزدهمین جشنوارهي قصهگویی بهمن ماه 1390 در ارومیه برگزار خواهد شد.
نظر شما