به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين شماره یادنامه مهدی اخوان ثالث، سالشمار زندگی او و منتخبی از اشعارش که یکی از آنها به نام «کلید در چاه» برای نخستینبار منتشر میشود، همراه با عکسهایی از دوران مختلف زندگی وي به چاپ رسيده است.
در يادنامه اخوان همچنين یادداشتهایی درباره آثار و زندگی اخوان ثالث به قلم عبدالحسین زرینکوب، محمدرضا شفیعی کدکنی، عباس زریاب خویی، همراه با اشعاری درباره اين شاعر از سایه، شفیعیکدکنی، محمد قهرمان، مظاهر مصفا و برخي ديگر از شاعران آمده است.
بخش نقد ادبی اين نشريه دو مقاله دارد.
در بخش پژوهش بخارا نيز مقاله «زیباگرایی» به قلم مسعود جعفری درج شده است كه در توضیح ابتدای آن میخوانیم: «زیباگرایی که در ایران با معادل فرانسویاش یعنی هنر برای هنر شناخته شده است، جنبشی هنری و ادبی است که در دو دهه پایانی قرن نوزدهم و بهویژه دهه آخر این قرن در کشورهای اروپایی و آمریکا بهشکوفایی رسید. نوشته حاضر بخشی از کتابی است که به ابعاد مختلف این جنبش میپردازد. متن کامل کتاب به فارسی ترجمه شده و در آینده نزدیک به همت نشر مرکز و در سلسله کتابهای مکتبها، سبکها و اصطلاحهای ادبی و هنری این انتشارات منتشر خواهد شد.»
در این شماره بخارا نیز مقالات مفصلی به تاریخ ایران اختصاص داده شده كه يكي از مقالات آن بانام «اگرهاي سرنوشتساز» به قلم منوچهر پارسادوست است.
در بخش «تاریخ قاجار» نيز سه مقاله گنجانده شده است.
مجله بخشی از شماره مهر و آبان خود را به موضوع «مهرگان» اختصاص داده است. در این بخش مقالهاي از ناصر تکمیلهمایون با نام «نگاهی به جشن ملی مهرگان» آمده است.
در شماه هشتاد و سوم بخارا همچنين مقاله «ایرانشناسی در کشورهای آلمانیزبان» نيز انتشار يافته است.
ماهنامه انجمن بینالمللی مطالعات ایرانی که به زبان انگلیسی و به سردبیری دکتر محمدعلی همایون کاتوزیان در آکسفورد منتشر میشود، نیز در این شماره معرفی شده است.
در بخش شعر اين نشريه علاوه بر انتشار اشعاري از شاعران متعدد ايراني، گفتوگويي مفصل درباره «مدرنیته و شعر فارسی» با محمد صنعتی صورت گرفته است.
در اين نشريه همچنين بخشي به هنرهای تجسمی اختصاص يافته كه به قلم محمدحسن حامدی نوشته شده است.
بخش نقد کتاب اين شماره از بخارا نيز شامل مقالاتي چون «درباره یاد یار مهربان»، «کارل گوستاو یونگ واژهها و نگارهها»، « حاج سیاح محلاتی»، «ترانه مسکوب درباره شکارهای ناصرالدینشاه قاجار»، «کتاب کودک ۴۴» و «درباره جاسوسی در حزب توده» آمده است.
سي و هشتمين بخارا ويژه آبان و مهر 1390 به چاپ رسيده است.
دوشنبه ۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰
نظر شما