اعضاي جنبش ضمن محكوميت چنين اقدام غير دموكراتيكي ميگويند تنها توانستهاند 839 جلد كتاب از كتابخانه 4 هزار جلدي شان را پس از هجوم پليس نيويورك به كمپ اعتراضي آنها در خيابان وال استريت نجات دهند.
نورمن سيگل،وكيل حقوقي و يكي از چهرههاي برجسته حامي حقوق مدني اعضاي جنبش «وال استريت را اشغال كن» در كنفرانسي مطبوعاتي اعلام ميكند: فعالان فرهنگي جنبش وال استريت تنها توانستند 1275 جلد كتاب از كتابخانه 4 هزار جلدي مردم خارج كنند كه تنها 839 جلد از آنها قابل استفاده است.
همچنين سيگل ميافزايد تعداد زيادي از كتابهاي ما پايمال، گلآلود يا پاره پاره شده و از بين رفتهاند. 3161 جلد كتاب به دست پليس نيويورك تخريب شدهاند كه در مجموع 68 درصد از آثار عرضه شده در كتابخانه خياباني مردم را تشكيل ميدهد.
دو ماه پيش با شكلگيري اين حركت اعتراضي تعدادي از فعالان فرهنگي جنبش «وال استريت را اشغال كن» كتابخانهاي را با چادر و وسايل ابتدايي در كنار معترضان در پارك زاكوتي برپا كردند. بسياري از آثار اين كتابخانه توسط اعضاي جنبش يا نويسندگان حامي آن با امضاي شخصي آنها به كتابخانه اهدا شده بودند.
از آثاري از شكسپير و كتاب مقدس انجيل گرفته تا صدها عنوان كتاب شعر و رمان، كتابهاي آنارشيستي، كتابهايي درباره مديتيشن و بازيابي آرامش روحي و فكري، هري پاتر، مجله، لوح فشرده، دي وي دي و حتي كتاب زندگينامه شهردار كنوني نيويورك در اين كتابخانه عرضه شده بود.
ويليام اسكات، يكي از كتابداران كتابخانه مردم با اشاره به خبر رسمي سايت اينترنتي جنبش اشغال وال استريت ميگويد: در شب حملهاي كه به فرمان مايكل بلومبرگ شهردار نيويورك انجام گرفت، پليس نيويورك كتابخانهمان را از بين برد و جز آن چادر، همه كامپيوترها، 4 هزار جلد كتاب و جزوههاي «وال استريت را اشغال كن» را به تلي از زباله تبديل كرد».
نورمن سيگل در اين كنفرانس مطبوعاتي استعفاي شهردار نيويورك را خواستار ميشود و ميگويد: «اداره بلومبرگ (شهردار نيويورك) بايد بپذيرد تصميم اشتباهي گرفته است و چنين چيزي هرگز نبايد دوباره تكرار شود».
سيگل ميافزايد كه بلومبرگ مسووليت دارد «تك تك كتابهاي از بين رفته يا كم شده را جايگزين كند» و خواستار آن شده است فضايي عمومي در نظر گرفته شود تا «كتابخانه مردم» (كتابخانه جنبش) بار ديگر برپا شود.
جنبش «وال استريت را اشغال كن» كه به اختصار جنبش وال استريت ناميده ميشود، به سلسلهاي از اعتراضات مردم نيويورك در پارك زاكوتي واقع در خيابان وال استريت نيويورك اطلاق ميشود كه روز 17 سپتامبر 2011 (26 مهر) توسط گروهي از فعالان اجتماعي معترض در برابر بيعدالتي اقتصادي، فساد گسترده و لجام گسيخته مؤسسات مالي و تأثير ويرانكننده سياستهاي بانكي بر سرنوشت مردم شكل گرفت. «ما 99% هستيم» شعار معترضان وال استريت است كه به توده عظيمي از مردم كه تنها درصد اندكي از ثروت آمريكا را در دست دارند اشاره دارد.
نظر شما