به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، در داستان «ستاره دوردست» با روایت بخشی از تاریخ سیاسی كشور شیلی هم روبهرو هستیم. روای داستان شخصی است به نام آرتورو بی كه برخی از منتقدان بر این باورند نام خانوادگی راوی كه «بی» انتخاب شده، مخفف بولانیو است.
«ستاره دوردست» داستان دوستی سه شاعر جوان است و ماجراهای پیش آمده برای آنها شباهت زیادی با زندگی نویسنده دارند؛ نویسندهای كه بسیاری از منتقدان او را بیشتر با شعرها و فعالیتهای سیاسیاش میشناسند. بخشهایی از این اثر به وقایع جنگ جهانی دوم مربوط میشود و راوی حوادثی را از زندانها و وقایع سیاسی كشور شیلی در میانه قرن بیستم به تصویر میكشد.
در بخشی از این كتاب میخوانیم: «اكثر ما آنجا زیاد حرف میزدند، نه فقط درباره شعر، كه از سیاست، سفر (كمتر كسی از جمع ما میدانست سفرهای ما به چه چیز شبیه خواهد بود)، نقاشی، معماری، عكاسی، انقلاب و مبارزه مسلحانهای كه خیال میكردیم طلیعه زندگی تازه و دورانی تازه خواهد بود، برای اكثر ما مثل رویا بود، یا درستترش آن كه كلیدی بود كه در دنیای رویاها را میگشود، فقط رویاها ارزش زیستن دارند. حتی اگر سربسته میدانستیم كه رویاها اغلب به كابوس مبدل میشوند، نمیگذاشتیم مخل ما بشود.»
بولانیو در سال 1953 در شیلی به دنیا آمد و در 50 سالگی از دنیا رفت. وی در زمان حیاتش 10 رمان، چهار مجموعه داستان كوتاه و سه دفتر شعر منتشر كرد. از این نویسنده پیش از این دو مجموعه داستان به نامهای «شرم نوشتن» با ترجمه مشترك چند مترجم و «آخرین غروبهای زمین» با ترجمه پوپه میثاقی در ایران منتشر شده بود.
«ستاره دوردست» اثر روبرتو بولانیو با ترجمه پویا رفویی در 164 صفحه و به بهای چهار هزار تومان از سوی انتشارات «بخشایش» منتشر شده است.
یکشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۰
نظر شما