چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۴
بازتاب شخصیت علی(ع) در اشعار شاعران افغان

عبدالفیاض مهرآیین، شاعر و پژوهشگر اهل افغانستان، معتقد است شاعران افغانستان اشاره‌ای به واقعه غدیر در اشعار خود داشته‌اند، اما اغلب به مدح علی(ع) و توصیف ویژگی‌های شخصیتی او پرداخته‌اند.-

مهرآیین در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: تعداد زیادی از شاعران افغانستان سروده‌هایی درباره رخداد تاریخی غدیر، مدح حضرت علی(ع) و ائمه اطهار(ع) دارند.

وی ادامه داد: این مساله صرف‌نظر از این‌که شاعر پیرو چه مذهبی‌ است در شعر آن‌ها نمود داشته است. به عبارت دیگر اکثر شاعرانی که به اهل بیت(ع) ارادت دارند پس از حمد و ثنای خداوند و منقبت پیامبر اکرم(ص) در اشعار خود به مدح حضرت علی(ع) پرداخته‌اند.

مهرآیین درباره ابعاد و جنبه‌های مختلف این اشعار افزود: شاعران در سروده‌های خود بیشتر به ویژگی‌های شخصیتی علی(ع) چون کرامت، شجاعت، عدالت، تقوا، پارسایی و الگو بودن ایشان به عنوان یک انسان کامل توجه داشته‌اند.

استقبال کم ایرانیان از کتاب‌های افغانستان 

وی در ادامه به استقبال اهالی کتاب افغانستان از کتاب‌های ایرانی اشاره و تشریح کرد: در اکثر استان‌های افغانستان، کتاب‌فروشی‌ها، کتاب‌های متعددی را که در ایران منتشر می‌شود، ارایه می‌کنند. به همین دلیل اهالی کتاب در افغانستان با آثار و آفرینش‌های ادبی ایرانی به خوبی آشنا هستند و به بیان دیگر در جریان آخرین تحولات ادبی ایران قرار می‌گیرند.

این شاعر ادامه داد: این مساله در حالی در افغانستان اتفاق می‌افتد، که امکانات کشور ما نسبت به ایران بسیار محدود است، اما متاسفانه با وجود امکانات بیشتر در ایران، ناشران و کتابفروشی‌های ایرانی از آثار مکتوب افغانستان چندان استقبالی نمی‌کنند و آشنایی اهالی کتاب در ایران با آثار شاعران و نویسندگان افغان بسیار محدود است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که در حوزه شعر فارسی، چه آثاری مخاطبان بیشتری در افغانستان دارد، توضیح داد: در اکثر خانه‌های افغانستان دیوان حافظ وجود دارد. از سوی دیگر «شاهنامه»، «بوستان» و «گلستان سعدی»، «منطق‌الطیر» عطار نیشابوری و «مثنوی معنوی» مخاطبان بسیاری در افغانستان دارند.

وی درباره شعر معاصر ایران ادامه داد: علاقه‌مندان حوزه شعر در افغانستان توجه ویژه‌ای به آثار شاعرانی چون شهریار، پروین اعتصامی، فروغ‌فرخ‌زاد، قیصر امین‌پور و محمدعلی بهمنی نشان می‌دهند و اغلب شاعران جوان در سرایش اشعار خود از اندیشه و تجربه این شاعران بهره می‌گیرند.

وی در پایان از انتشار دو مجموعه شعرش خبر داد و گفت: تاکنون دو دفتر شعر با عنوان‌های «آذریون» و «آیینه مهره» در قالب‌هایی چون غزل، رباعی و مثنوی و پیرامون موضوعات عاطفی و اجتماعی از من منتشر شده است. همچنین یک مجموعه شعر دیگر نیز آماده انتشار دارم. اشعار این دفتر اغلب موضوعاتی سیاسی را شامل می‌شوند.

عبدالفیاض مهرآیین متولد 1960 میلادی در استان سمنگان افغانستان و فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی رشته علوم سیاسی‌ است. از این شاعر علاوه بر دو مجموعه شعر، یک کتاب پژوهشی با عنوان «ویژگی‌های ادبی کشف‌الاسرار» هم منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط