سعید اسعد الوزیر، شاعري از کشور یمن و نوفل هلال ابورغیف، ميهمان عراقي دومين كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي معتقدند كه آشنایی با مقاومت مردم ایران و مبارزات آنها بر سرزمين و آثارشان ناثيرگذار بوده و در سرودن اشعار از آنها الهام گرفتهاند.-
وي درباره جایگاه ادبیات مقاومت در کشور عراق گفت: نمیتوان ریشه مقاومت مردم عراق را به علت سالهای ديكتاتوري صدام در کتابها جستوجو و لمس کرد. از سوي ديگر در کشور عراق، مقاومت به دو شکل مسلحانه و سیاسی است.
ابورغیف درباره آشنایی این کشور با ادبیات مقاومت در ایران گفت: در دوران صدام مخفیانه به گفتههای امام خمینی (ره) گوش میدادیم و کتابهايی ایشان را جمعآوری و بین خودمان تقسیم میکردیم زیرا امام خمینی (ره) برای ما مبشر مقاومت در کشورهای اسلامی بود.
اين مدیر فرهنگي در كشور عراق افزود: گفتههای امام خمینی (ره) در بیداری مسلمانان و کسانی که در این زمینه آگاهی علمی داشتند، بسیار موثر بود و امروز نیز با تدابیر حضرت آیتالله خامنهای این مسیر ادامه می یابد.
سعید اسعد الوزیر، شاعري از کشور یمن نيز در گفتوگو با ايبنا، اهمیت این کنگره را دارای دو وجه دانست و گفت: گردهمایی شاعران در این کنگره باعث تقویت علاقه بین ملتها و از سوی دیگر تبادل فرهنگی میان آنها خواهد شد.
الوزیر افزود: برگزاری دومين كنگره شعر مقاومت بينالملل اسلامي شاعران را به استمرار در سرودن اشعار حماسی ترغیب کرده است.
وی گفت: متاسفانه من با اشعار مقاومت و پایداری در ایران آشنا نیستم. نمیدانم مقاومت در اشعار فارسی چگونه بیان میشود اما از مقاومت مردم ایران و مبارزات آنها در سرودن اشعار الهام گرفتهام.
این شاعر یمنی افزود: اگر شعر فارسی را به عربي با لهجه یمنی ترجمه شود، میتوان از فرهنگ مقاومت ملت ایران استفاده کرد.
الوزیری در پایان گفت: امیدواریم که کنگرههای دیگری نظیر دومین کنگره شعر مقاومت بین الملل اسلامی در کشورهای اسلامی و برای حفظ وحدت و اتحاد برپا شوند.
نظر شما