كتاب «گفتوشنود ساده در باب سرنوشت دين» منتشر شد. نويسنده اين اثر، با در پيش گرفتن روش گفتوگوي سقراطي كوشيده است درباره سرنوشت دين در آينده نظريهپردازي كند.-
وي افزود: دين به عنوان يكي از مهمترين پديدهها در زندگي بشر مطرح است و به همين دليل آگاهي از سرنوشت آينده آن ميتواند براي همگان مهم باشد. سعي كردم در اين كتاب، پيچيدگيهاي فلسفي و اصطلاحات دشوار را تا جايي كه امكان دارد، ساده كنم.
سليمانيآملي ادامه داد: گفتوگوكنندگان اين اثر وجود خارجي دارند، اما سخناني كه از آنها نقل شدهاند، گفتههاي آنان نيستند. بر اساس شناختي كه از خلقيات و افكار اين افراد داشتم، سخناني را از سوي آنان در كتاب مطرح كردهام، تا زمينهاي براي پرورش اين گفتوگو داشته باشم.
وي با اشاره به ارايه پاسخ دو سوال در اين اثر گفت: نخست آن كه آيا مقصود از دين، متون و مكتوبات ديني است يا اعتقادات و باروهاي ديني مردم، دين را ميسازند. دوم اين كه عوامل بقاي دين چيستند و چگونه ميتوانيم آن را حفظ كنيم.
نويسنده كتاب «بررسي و نقد وجودشناسي فلسفي» درباره عوامل بقاي دين گفت: جامعيت دين، نقش مبلغان، متوليان و روحانيون، اراده افراد در تاثير گرفتن از تعاليم ديني و همچنين ديني بودن جامعه، مهمترين عوامل در بقاي دين به شمار ميآيند.
سليمانيآملي در پايان گفت: در اين كتاب جوامع ديني را به طور كلي در نظر گرفتم، اما نيمنگاهي كه به جامعه ايران در اين كتاب وجود دارد را نيز نميتوان انكار كرد.
چاپ نخست كتاب «گفتوشنود ساده در باب سرنوشت دين» با شمارگان 1100 نسخه، 263 صفحه و به بهاي 65000 ريال از سوي انتشارات زوار منتشر شده است.
نظر شما