بهمن پورمند در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: مهمترين ابزاري كه چرخهاي صنعت چاپ را به حركت در ميآورد، اقتصاد پويا و فعال است، اقتصادي كه اكنون بخش خصوصي توانايي پرداخت هزينههاي آن را ندارد.
وي ادامه داد: الان خريداري ماشين چهاررنگ با تكنولوژي روز بيش از يك ميليارد تومان براي چاپخانهدار هزينه دارد و با توجه به محدوديت كمكهاي مالي، چاپخانهداران به تنهايي در اين عرصه فعاليت ميكنند.
پورمند با بيان اينكه فعاليت در صنعت چاپ توجيه اقتصادي ندارد، اظهار كرد: چاپخانهداران براي دريافت تسهيلات مالي و اعتباري با مشكلات بسياري روبهرو هستند، گاهي يكسال به دنبال دريافت تسهيلات بانكي ميروند و دوندگي ميكنند اما در پايان نتيجهاي ندارد.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه در اغلب كشورهاي پيشرفته مسوولان دولتي به تشكلهاي خصوصي وامهايي با بهرههاي كم و بازپرداخت طولانيمدت اعطا ميكنند تا صنعت در بخش خصوصي رشد كند.
پورمند با اشاره به همكاري محدود بانكها و موسسات مالي و اعتباري كشور با فعالان صنعت چاپ، يادآور شد: متاسفانه در ايران بالاترين سود بانكي و كمترين زمان بازپرداخت براي فعالان حوزه چاپ در نظر گرفته ميشود، در حالي كه وامگيرنده هميشه نگران بازپرداخت اقساط خود است.
وي در بخش ديگر سخنان خود درباره رقابت ناسالم موجود در صنعت چاپ، گفت: فعاليت همسو و موازي چاپخانههاي دولتي و خصوصي مشكلات بسياري را براي چاپخانهداران ايجاد كرده است و آنان در رقابتي ناعادلانه فعاليت ميكنند.
به گفته پورمند، تعرفه كارهاي چاپي از 6 سال پيش تاكنون افزايش پيدا نكرده، در حالي كه قيمت اغلب كالاها مثل مواد اوليه، دستمزد كارگران و ... افزايش يافته است.
وي تصريح كرد: بسياري از چاپخانهداران براي اينكه سفارش كار از مشتري بگيرند، تعرفهها را پايين اعلام ميكنند كه كار داشته باشند و چاپخانه آنها تعطيل نشود.
پورمند معتقد است، حمايت ارگانها و سازمانهاي دولتي براي اعطاي تسهيلات به چاپخانهداران و نوسازي چاپخانهها از جمله راهكارهايي است كه به كاهش مشكلات اين صنعت كمك ميكند.
پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۹
نظر شما