به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي و اطلاعرساني مركز پخش كتابهاي علوم اسلامي و انساني پكتا، ايجاد جامعهاي مبتني بر حكومت ديني جز با اصلاح انديشه، فرهنگ مردم و نيز تفسير قوانين حاكم بر جامعه و سرانجام طراحي نرمافزاري برگرفته از بنمايههاي ديني و تطابق آن با سخت افزارهاي همسوي آن امكانپذير نخواهد بود.
همچنان كه مولف اين كتاب عنوان ميكند: «درام به عنوان كاملترين نوع آفرينش هنر و زيبايي بازتاب كردار آدمي و ترسيمي از سرنوشت او و در يك كلام تقليد از حقيقت است.»
اين كتاب بنمايههاي مكرر در اسطورهها را در سمبوليسم مسيحي (كتاب مقدس) به تصاوير بهشتي و تصاوير دوزخي دستهبندي ميكند و در بررسي زبان قرآن مجید در نقل قصهها به چهار پايه «زبان شاعرانه و تخيلي»، «زبان تمثيلي»، «زبان سمبوليك» و «زبان حقيقت مدار» دست مييابد.
عناصر روايتپذير (عناصر بنيادين) بنمايههاي ويژه اين مجموعه را به انگيزش توجيه و آنها را به دو دسته «انگيزش وابسته به تركيببندي» و «جستوجوگر» تقسيمبندي ميكند.
اين پژوهش، با محور قراردادن زندگي آدمي در دنياي كنوني كه همراه با افزوني رنج و نياز وي به شكوه، بزرگي، معنويت، عشق، زيبايي، امنيت و رفاه است، آن را مطالعه ميكند و با دقت، به تجزيه و تحليل رفتار انسان در برابر پديدههاي ظاهري و دلبستگيهاي دروني او ميپردازد. اين فرآيند، بر خلاف ساير پژوهشهاي علمي كه منحصر به تحليلها و تطبيقهاي نظري محضاند، در پي اثبات نظريهاي است كه نتايج آن بر نظريههاي خاص ادبيات نمايشي منطبقاند، دغدغه اصلي آن ارايه پژوهش كاربردي در عرصه ادبيات نمايشي است.
چاپ نخست كتاب «درام و بنمايههاي مهدوي» با شمارگان دوهزار نسخه، در 280 صفحه رقعي و با بهاي سههزار و 400 تومان از سوی مركز پخش پكتا راهي بازار كتاب شده است.
چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۵
نظر شما