دوشنبه ۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۱
تخصیص اعتبار بيش از 20 ميليارد ريال براي خريد كتاب

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از تخصیص اعتباری بيش از 20 ميليارد ريال براي خريد كتاب در قالب طرح «كتاب من» خبر داد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نشست رسانه‌ای خود که صبح دوشنبه 9 آبان در محل این نهاد برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره شیوه خرید کتاب از سوی این نهاد و نیز علت تکراری و قدیمی بودن آثار موجود در کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: طبیعی است که برخی از آثار موجود در کتابخانه‌ها قدیمی باشد، اما امسال تلاش ما این بود که بخش قابل توجهی از خرید کتاب خود را از طریق طرح «کتاب من» و با دریافت نظر و درخواست اعضای کتابخانه‌های عمومی کشور انجام دهیم.

وی ادامه داد: در قالب این طرح در 6 ماهه ابتدایی امسال و تا تاريخ 31 مهرماه سال جاري 233 هزار  و 626 عنوان کتاب با اعتباری بیش از 14 میلیارد ریال خریداری شده است که پیش‌بینی می‌شود این مبلغ تا پایان سال جاری تا 24 میلیارد ریال نیز افزایش پیدا کند و تعیین بودجه برای این طرح فعلا از سوی ما سقفی ندارد.

واعظی افزود: در بخش خرید متمرکز نیز در 6 ماهه ابتدایی امسال بیش از 8 میلیارد تومان کتاب خریداری شده که هدف‌گذاری ابتدایی آن خرید نزدیک به 20 میلیارد تومان کتاب در این بخش تا پایان سال جاری است. همچنین تا پایان روز سوم آبان‌ماه امسال 837 هزار  و 721 عنوان نشریه برای کتابخانه‌های عمومی کشور با اعتباری بيش از 7 میلیارد ریال خریداری شده است.

وی در تشريح علت تكراري بودن برخي آثار گفت: برخی آثار خریداری شده در مواردی از سوی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد نیز هدیه شده است و گاهی نیز به دلیل میزان علاقه و درخواست نسبت به یک کتاب از آن نسخه‌های بيشتري خریداری می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ادامه در پاسخ به سوالی ديگر درباره آمار دقیق خرید کتاب در حوزه قصه و رمان از سوی این نهاد گفت: کارگروه خاص ادبیات و نیز قصه و رمان در نهاد وجود دارد که از ابتدای امسال در بخش قصه و رمان 14 جلسه تشکیل شده و حاصل آن تصویب خرید 113 عنوان کتاب در بخش رمان و قصه و 94 عنوان کتاب در بخش کلی ادبیات بوده است.

وی يادآور شد: در مجموع هزار و 101 عنوان کتاب در 6 ماهه نخست سال جاری برای خرید در لیست نهاد قرار گرفتند که در اين ميان در حوزه تاريخ 155 عنوان، در حوزه خانواده 117 عنوان، در حوزه قصه و رمان 113 عنوان و در بخش ادبيات 94 عنوان قرار دارد. بنابراين بخش کتاب و ادبیات رتبه چهارم را به خود اختصاص داده ‌است. البته در میان این آثار در حوزه ادبیات تنها آثار ایرانی دیده نشده و آثار فاخر ترجمه شده در جهان را نیز در آن ببینیم. 

وي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ما از همه ناشران كتاب خريد مي‌كنيم اما براي ناشراني كه بيش از هزار نسخه كتاب از آن‌ها خريداري مي‌كنيم شرط ما اين است كه بتوانيم اين نسخه را در فضاي ديجيتال قرار دهيم و از اين طريق كتابخانه ديجيتال فارسي را هم تشكيل دهيم.

واعظی همچنین در بخش ديگري از اين نشست خبري در پاسخ به سوال دیگری درباره ایجاد کمیته نهضت مطالعه مفید در کشور و نتايج آن گفت: این کمیته و تشکیل آن مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و رييس جمهور در سال گذشته دستور آن را ابلاغ كرد. 17 نهاد کشور نیز در آن عضویت دارند که در سال جاری تاکنون هفت جلسه تشکیل داده و تا پایان سال جاری نیز 9 جلسه دیگر را تشکیل خواهد داد. 

وي ادامه داد: اين كميته داراي 5 كارگروه با عنوان كارگروه ترويج فرهنگ كتابخواني، توسعه فيزيكي محل كتابخانه‌ها، كودك و نوجوان، آموزش و پرورش و  تبليغات است. اين كميته دائمي در برخي از مراكز استان‌ها تشكيل شده است.

وي تاكيد كرد:  از میان 28 طرح ارائه شده در این کمیته 5 طرح تاکنون نهایی شده و آيين‌نامه اجرایی آن نیز به تصویب رسیده است. 

وي درباره عملي شدن اين آيين نامه‌ها تصريح كرد: برخي از تصميمات چون تشكيل كتابخانه‌هاي ديجيتال يا عرضه كتاب‌ها اجرايي شده است. به طور مثال در نظر داريم تا 10 هزار عنوان كتاب را در كتابخانه ديجيتالي قرار دهيم چرا كه بخش اعظمي از اين كتاب‌ها در سازمان صدا و سيما و سازمان تبليغات است. بنابراين به مرور اين مصوبات اجرايي مي‌شود.

واعظي از ارايه طرح سنجش سرانه مطالعه خبر داد و گفت: تا 2 ماه آينده نتايج سنجش اسفندماه 89 اعلام مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها