جمعه ۶ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۰
چرا مقالات آي. اس. آي در سطح جهاني پذيرفته نمي‌شوند؟

ابراهيم مقيمي،نويسنده كتاب «روش تدوين و نگارش مقالات آي. اس. آي» گفت: در چند سال اخير نوشتن مقالات آي. اس. آي در محافل علمي و تحقيقات کشور به عنوان هدف مهم يا يک مشکل پيچيده در آمده است و بسياري نمي‌دانند چرا مقالاتي را که مي‌نويسند مورد پذيرش اين مجلات قرار نمي‌گيرند./

دكتر ابراهيم مقيمي، مديرعامل موسسه دانشگستران ايرانيان به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: اين كتابي است كه براي نخستين‌بار در ايران به شكل علمي و پژوهشي نوشته شده و به اين مسأله اشاره مي‌كند كه «در کار علمي بايد خلاق بود نه کپي‌بردار و دنباله‌رو».

وي افزود: كتاب «مباني تکنيک‌ها و مهارت‌هاي نگارش» جلد نخست از يك مجموعه سه جلدي است و اطلاعات دقيقي درباره نگارش مقالات علمي و پژوهشي ارايه مي‌دهد. اين كتاب براي مقاطع کارشناسي، ارشد و دکتري تمامی رشته‌هاي علوم پزشکي، دامپزشکي، دامپروري، علوم انساني، مديريت، روانشناسي، کشاورزي، علوم پايه، فني ـ مهندسي، هنر و ادبيات قابل استفاده است.

وي در ادامه سخنانش گفت: پژوهشگران و محققان براي کسب درجات علمي در دانشگاه‌ها، تاييد مدارک دکتري و جذب شدن در هيأت‌هاي علمي يا براي ادامه تحصيل در دانشگاه‌هاي داخلي يا خارجي نياز به چاپ مقالات خود در يکي از مجلات گروه آي. اس. آي دارند. همچنين وزارت علوم و وزارت بهداشت و درمان کشور ارزش‌هاي ويژه‌اي براي دارندگان مقالات آي. اس. آي قايل شده‌اند. 

وي افزود: مقالات آي. اس. آي داراي يک ساختار علمي خاص‌اند که هر محقق و دانشجو بايد آنها را رعايت کند. ممکن است مقاله‌اي در مجلات داخلي چاپ شود ولي در مجلات آي. اس. آي مردود شود. علت اين امر اين نيست که تحقيق داراي ساختار علمي نيست. بلکه اين است که مقاله از ساختار استاندارد برخوردار نيست.

وي به كتاب «روش تدوين و نگارش مقالات آي. اس. آي» اشاره كرد و گفت: در اين کتاب کوشش ما بر اين است که علاوه بر معرفي شاخص‌هاي يک مقاله علمي، مجموعه‌اي از تجربيات نويسندگان موفق را در اختيار دانشجويان و محققان قرار دهيم.

اين مدرس دانشگاه در ادامه سخنانش گفت: اگر دانشجويان و محققان از همان ابتدا با ساختار اين نوع مقالات و چگونگي انتخاب مجلات آشنايي داشته باشند، پايان نامه‌ها و تحقيقات خود را به صورتي تکميل مي‌كنند که بتوان از آن يک يا دو مقاله معتبر تهيه و در مجلات معتبر منتشر كرد.

وي با اشاره به «موسسه دانشگستران ايرانيان» گفت: در اين موسسه حدود سه سال درباره مقالات آي. اس. آي تحقيق شده و در اين باره به تجربيات مفيدي دست يافته‌ايم. در اين تحقيقات به اين نتيجه رسيديم كه بنيه علمي محققان ايراني در حد قابل ملاحظه‌اي بوده و اين امر در بسياري از مسابقات علمي جهاني به اثبات رسيده است. مشکل اصلي در ضعف اطلاع‌رساني و آموزش صحيح براي مقاله‌نويسي به سبک استانداردهاي جهاني است.

وي به بخش‌هاي مختلف كتاب نيز اشاره كرد و گفت: اين کتاب در سرفصل‌هاي «مسأله كپي رايت»، «سيستم ISI»، «خلاقيت در كار پژوهشي»، «آشنايي با مراحل تدوين مقاله»، «ساختار كلي مقالات علمي»، «مهارت‌ها و تكنيك‌هاي نوشتاري»، «ساختار نوشتاري جملات در مقالات علمي» و «تجربيات ارزشمند» تهيه شده است و هدف اصلي آن ايجاد يک بصيرت صحيح درباره مقالات علمي در جهان در تمامی رشته‌هاست.

وي در ادامه سخنانش گفت: بخش نخست كتاب «روش تدوين و نگارش مقالات آي. اس. آي» به مشکل کپي‌برداري از مقالات و عواقب آن از ديدگاه مسوولان مجلات معتبر مي‌پردازد و اهميت خلاقيت در مقاله‌نويسي را يادآور مي‌شود.

مقيمي در ادامه سخنانش گفت: پس از آن اطلاعات مهمي درباره سيستم آي. اس. آي و چگونگي پيدايش و مشخصات زير گروه‌هاي مختلف آن ارايه شده است. در بخش سوم نيز مراحل تنظيم مقاله علمي در رشته‌هاي مختلف بحث مي‌شود و در نهايت روش طراحي و پياده‌سازي مقاله و تجربيات ارزشمند محققان و پژوهشگران عنوان شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها