دوشنبه ۲۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۰
جمله‌اي از يك كتاب  رمز پيروزي شد

فرنوش شيخي، عضو تيم ملي واليبال بانوان و تيم باشگاهي گاز تهران با تاكيد بر ضرورت مطالعه براي پيشرفت در عرصه ورزش، خاطره‌اي را از تاثير بيان يك جمله از يك كتاب در پيروزي تيم‌ باشگاهي‌اش در ليگ برتر بانوان ايران نقل كرد.-

 شيخي در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، از جلد پنجم كتاب «روانشناسي جادويي، كار گروهي» اثر «كندلان چارد» به عنوان آخرين كتابي كه مطالعه كرده است، نام برد و گفت: پيش از بازي مقابل تيم قدرتمند ذوب‌آهن اصفهان در جلسه آناليز بازي، هيچ يك از بازيكنان و هم‌تيمي‌هايم انگيزه نداشتند و بازي را از پيش واگذارشده مي‌دانستند، اما من با گفتن يك جمله از آخرين كتابي كه مطالعه كرده بودم، به هم آنها روحيه‌ دادم و در طول بازي چند ساعته با حمايت و دوست داشتن يكديگر توانستيم با نتيجه‌اي باور نكردني، اين تيم قدرتمند ليگ واليبال بانوان را شكست دهيم. آن جمله اين بود: «هيچ يك از ما باهوش‌تر از همه ما نيست.» 

عضو تيم ملي واليبال بانوان كشورمان تاكيد كرد: شناخت انسان از خودش، سبب اعتماد به نفس و شكوفايي استعدادها و توانايي‌ها مي‌شود و اين شناخت تنها با مطالعه و كتابخواني به دست مي‌آيد. بنابراين، ورزشكاران بايد در برنامه‌ زندگي‌شان مطالعه را جاي دهند.

شيخي گفت: تمرينات حرفه‌اي و طاقت‌فرساي ورزشي، نياز به استراحت جسمي و روحي را در ورزشكار افزايش مي‌دهد و يكي از مناسب‌ترين راه‌ها براي برطرف كردن خستگي تمرين، كتابخواني است.

وي افزود: مطالعه همچنين ريشه تفكرات و اعتقادات را تقويت مي‌كند كه نتيجه آن، شناخت دقيق نسبت به خود و خداي خويش است كه سبب حفظ بهترين شرايط جسماني و روحي ورزشكار مي‌شود.

شيخي بيان كرد: اگرچه مطالعه امري شخصي است، اما اگر فرهنگ مطالعه در ميان مردم و به ويژه قشر ورزشي افزايش يابد و از كادر فني گرفته تا تك تك بازيكنان، به كتابخواني بپردازند، مي‌توان به داشتن تيم‌هاي ملي هم‌سطح جهان اميدوار شد.

وي كه دانشجوي تربيت بدني و علوم ورزشي است، ادامه داد:‌ آثار ورزشي با توجه به حوزه كاربردي‌شان، شرايط ويژه‌اي دارند و بايد از نگارش مناسبي نيز برخوردار باشند، اما متاسفانه امروزه آثار ورزشي يا بسيار ساده و عمومي نوشته مي‌شوند يا كاملا تخصصي و دانشگاهي و به همين دليل، نمي‌توان از هيچ يك به صورت كاربردي در ورزش حرفه‌اي بهره‌ جست.

شيخي كه مطالعه را از دوران كودكي و پيش از دانشگاه جزو برنامه‌هاي زندگي‌اش قرار داده است، درباره راه‌هاي رشد مطالعه در ميان ورزشكاران و اهالي ورزشي گفت: نمي‌توان كساني را كه تاكنون علاقه يا عادت به كتابخواني نداشته‌اند، به يك باره كتابخوان كرد، اما مي‌توان با ارايه لوح‌هاي فشرده و موزيكال به ورزشكاران همراه كتاب، آن‌ها را به مطالعه تشويق كنيم و به مرور و با ياري جستن از زمان، سرانه مطالعه را در قشر ورزشي افزايش دهيم. 

وي با اشاره به اين كه اغلب كتاب‌هايي كه در محل استراحت ورزشكاران قرار داده مي‌شوند، به اصطلاح خاك مي‌خورند، اظهار كرد: بايد شرايطي توسط مسوولان و كادر فني تيم‌ها ايجاد شود تا بازيكنان احساس كنند براي برطرف كردن نقاط ضعف، به خواندن مطالب علمي نياز دارند  و در نتيجه، با علاقه به مطالعه كتاب و حتي كتاب‌هاي ديجيتالي بپردازند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط