شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۷
بيگانگي سياسي سقوط حكومت قذافي را تسهيل كرد

استاد علوم سياسي دانشگاه بنغازي در كتابي كه به تازگي منتشر شده، سطح بيگانگي سياسي در ليبي را بررسي كرده است. وي در اين كتاب بيگانگي سياسي را يكي از عوامل سقوط حكومت قذافي مي‌داند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از  يونايتدپرس اينترنشنال، مبروكه الوفرالي استاد دانشگاه «قاريون» در بنغازي ليبي در اين كتاب كه سطح بيگانگي سياسي در اين كشور اندكي قبل از حمله ناتو براي سقوط قذافي را بررسي كرده، تاكيد مي‌كند كه بيگانگي سياسي در ليبي دوران قذافي آنقدر گسترش پيدا كرده بود كه حمله ناتو منجر به زوال تدريجي رژيم آن شد و به همين خاطر پيدايش شوراي ملي انتقالي ليبي (NTC) را نبايد در چنين فضايي چندان تعجب برانگيز قلمداد كرد.
 
خانم الوفرالي براي دستيابي به نظرسنجي‌هاي قابل اتكا در كشوري كه به گفته او قبايل آن به شدت با هم متخاصم هستند، از روش هاي مختلفي استفاده است. نتيجه بررسي‌هاي او نشان مي دهد كه قذافي از هسته هاي سياسي و همچنين مشاركت عمومي در كنگره مردمي ليبي به عنوان ابزاري براي اهداف سياسي خود استفاده كرده و همين موضوع سبب تشديد بيگانگي سياسي در ليبي شده است. 

به گفته او، حتي فعاليت كساني كه در كنگره مردمي ليبي شركت مي‌كردند، به اين خاطر بود كه مي ترسيدند حمايت نخبگان سياسي حول وحوش قذافي را از دست بدهند. الوفرالي مي‌نويسد :«يافته ها نشان مي دهد كه بيگانگي سياسي كه به معني رد آگاهانه كل سيستم سياسي است، در جامعه ليبي وضعيتي شايع است.»
 
يافته هاي اين كتاب همچنين نشان مي‌دهد كه دليل شيوع بيگانگي سياسي در ليبي، تسلط اقتدارگرايانه، منزوي سازي شهروندان و نهادهاي مربوط به مشاركت سياسي و سانسور و تخريب ديدگاه‌ها و طرز فكرها بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها