چهارشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۶
بررسي اسناد و آثار مكتوب زنان ايران در دوران قاجار و مشروطه

«بررسي اسناد و آثار مكتوب زنان ايران در دوران قاجار و مشروطه» عنوان نشست تخصصي است كه 19 مهر ماه به كوشش پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي برگزار مي‌شود.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نشست تخصصي يك‌روزه پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي به «بررسي اسناد و آثار مكتوب زنان ايران در دوران قاجار و مشروطه» اختصاص دارد كه به كوشش پژوهشكده ادبيات با همكاري پژوهشكده تاريخ سه‌شنبه (19 شهريور) از ساعت 9 تا 15 در سالن حكمت اين پژوهشگاه برگزار مي‌شود.

در اين نشست تخصصي كه در دو بخش صبح و عصر برگزار مي‌شود، دكتر ابوالقاسم رادفر درباره «زن و ادبيات عصر مشروطه»، دكتر منصوره اتحاديه درباره «قراردادهاي حقوقي زنان در عصر ناصري» و دكتر فرانك جهانگرد نيز درباره «سبك‌شناسي نامه‌ها و سفرنامه‌هاي زنان دوره قاجار» سخن مي‌گويند.

در بخش دوم اين همايش يك‌روزه دكتر الهام ملك‌زاده درباره «بررسي تطبيقي اقدامات عام‌المنفعه و موقوفات زنان در دوره قاجار و مشروطه» و دكتر مريم عاملي‌رضايي نيز درباره «بررسي و مقايسه سبك و محتواي آثار منثور زنان قبل و بعد از انقلاب مشروطه» سخنراني مي‌كنند.

انقلاب مشروطه از گسترده‌ترين جنبش‌های اجتماعی ايران است. در اين انقلاب و در مراحل مختلف آن همه‌ قشرهای اجتماعی به ويژه زنان به حقوق اوليه‌ خويش آگاهی يافتند؛ اگرچه سال‌ها طول كشيد تا به حقوق خود دست بيابند. زنان با حضور خود در عرصه‌های مختلف انقلاب مشروطه و وارد شدن در مباحث فكری و عقيدتی و آشنايی با انديشه‌های رايج در ايران و اروپا به تدريج نسبت به وضع خود در جامعه و نابرابری‌های موجود آگاهی يافتند.

نشست تخصصي يك روزه «بررسي اسناد و آثار مكتوب زنان ايران در دوران قاجار و مشروطه» سه‌شنبه (19 مهر) از ساعت 9 تا 15 به كوشش پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي با همكاري پژوهشكده ادبيات و پژوهشكده تاريخ در سالن حكمت برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها