چهارشنبه ۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۱
جلال تهراني: در چاپ کتاب به نسل‌های آینده می‌اندیشیم

جلال تهرانی، مدیر انتشارات «مکتب تهران» در نشست خبری این موسسه فرهنگی بر چاپ کتاب‌های مفید برای کودکان تاکید کرد و گفت: آشنا كردن كودكان با ادبيات جهان از اهدافي است كه دنبال می‌کنیم. در چاپ كتاب بايد به نسل‌هاي بعدي توجه داشته باشيم و آثاري چاپ شود كه فقط قصد سرگرم كردن نداشته باشند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، این نشست خبري برای تشريح فعاليت‌هاي انتشارات و موسسه فرهنگي هنري «مكتب تهران» عصر دیروز سه‌شنبه (5 مهر) با حضور جلال تهراني و برخی از اصحاب رسانه برگزار شد.
 
در ابتدا، تهراني درباره اين انتشارت تازه تاسيس توضيحاتي ارایه کرد و گفت: «مكتب تهران» صرفا یک بنگاه انتشاراتي نيست بلكه در اين موسسه كتاب‌ها با وسواس و كارشناسي انتخاب و منتشر مي‌شوند و اولویت با چاپ و انتشار كتاب‌هاي كودک است.

وي ادامه داد: سال‌ها است كتاب‌هاي كودكان و نوجوانان از آثاري چون «حسني به مكتب نمي‌رفت» جلوتر نرفته! لازم است ادبيات جهان به كودكان شناسانده شود.

تهراني افزود: همانطور كه گفته شد محوريت كار «مكتب تهران» كار كودک است ولي در بخش‌هاي مختلف از افراد صاحب نظر كه حتي وجه بين‌المللي دارند، استفاده می‌کنیم. در حال حاضر مسوول و كارشناس بخش آثار سينمايي «محمدرضا اصلاني»، بخش موسيقي «عليرضا مشايخي»، كاريكاتور و تصاوير «كامبيز درمبخش»، فرهنگ عامه و اسطوره «جلال ستاري» و بخش شعر «احمدرضا احمدي» است.

وي توضيح داد: اين شخصيت‌ها در بخش‌هاي مربوط به خود آثار با كيفيت را براي چاپ با نظارت خودشان معرفي مي‌كنند. حضور اين افراد در اين انتشارات صرفا ظاهري و تبلیغی نيست بلكه ایشان به طور جدي بر آثار «مكتب تهران» نظارت دارند.

تهراني بيان کرد: در مدت يک سال فعاليت انتشارات، نزديک به 15 جلد كتاب برای دریافت مجوز ارسال شده و هفت جلد کتاب چاپ شده است. نخستين اثر چاپ شده، كتاب «فردا بدون من» نوشته عليرضا مشايخي است. نمايشنامه «نوستالوژي» نوشته خودم و تعدادي اثر در حوزه كودک نیز در این مجموعه هستند. 

وي گفت: چاپ مجموعه‌ كتاب‌هايي از مشاهير جهان در برنامه‌هاي انتشارات قرار دارد كه درباره زندگي واقعي شخصيت‌ها است. در حال حاضر كتاب «شكسيپر» و «گاندي» منتشر شده و اين روند تداوم خواهد داشت. اين كتاب‌ها با نقاشي آبرنگ همراه است و با قصه‌ای ساده، به كودكان، كليتي درباره اين شخصيت‌ها ارايه مي‌دهد.

تهراني افزود: كتاب‌هايي از قاره‌ها و کشورهای مختلف جهان كه تصاوير خوب و قصه‌ها فولكلور دارند مورد توجه ما است و دو كتاب «شاگرد جادوگر» و «آواز ديوها» از این مجموعه چاپ شده است. ترجمه و انتشار كتاب‌هاي كوچک از نويسندگان بزرگ نيز بخشي از برنامه‌هاي انتشارات است كه برخی از این آثار آماده شده و مراحل دریافت مجوز را سپري مي‌كنند.

وي درباره انگيزه انتشارات خود براي چاپ اين‌گونه آثار گفت: آشنا كردن كودكان با ادبيات جهان و انتشار كتاب‌های ارزان كه به راحتي قابل تهيه باشند از اهدافي است كه دنبال می‌کنیم. در چاپ كتاب بايد به نسل‌هاي بعدي توجه داشته باشيم و آثاري چاپ شود كه فقط قصد سرگرم كردن نداشته باشند.

تهراني بيان کرد: ترويج مطالعه كتاب در انتشارات «مكتب تهران» براي ما جدي است و تلاش مي‌كنيم جای خالی کتاب‌هایی را که فقدان آن‌ها احساس می‌شود پرکنیم.

وي توضيح داد: بخشي از كار انتشارت چاپ نمايشنامه است و در این زمینه بيش از 60 اثر از نويسنده‌هاي ايراني، فرانسوي و آلماني به دستمان رسيده است. در حال حاضر بخش تئاتر مسوولي ندارد و خودم اين آثار را مطالعه و بررسی مي‌كنم. در نظر دارم آثار درجه يک تئاتري را به چاپ برسانم.

تهراني افزود: در حوزه سينما، محمدرضا اصلاني دو كتاب را انتخاب كرده كه به سينماي دهه 50 و 60 میلادی مربوط و در دست ترجمه هستند. آثاري از جلال ستاري و احمدرضا احمدي نيز در حال آماده‌سازي است.

وي بيان کرد: «كتاب سال شعر» به كوشش «سهراب حسيني» در حال جمع‌آوري است. جمع‌آوری آثار این کتاب زیر نظر احمدرضا احمدي انجام می‌شود. بنا داريم اين كار را هر ساله با اشعار جديد از تمام شاعران تكرار كنيم.

تهراني افزود: مجموعه كاريكاتورهای كامبيز درمبخش به همراه مقالاتی از او که طي 40 سال گذشته نوشته شده و نظرات افرادي كه درباره او و آثارش نوشته‌اند در مرحله آماده سازي است.

وي ادامه داد: برگزاري همايشي را در پيش‌رو داريم كه با ديگر همايش‌ها به لحاظ ساختاري و بينشي تفاوت دارد. در كنار نام انتشارات ما، عنوان «موسسه فرهنگي هنري» هم ذکر شده كه اين بخش به فعاليت‌هاي ويژه‌اي چون برگزاري همايش اختصاص دارد. همايش نخست در تابستان امسال برگزار شد و افرادي چون حسين كياني، محسن رضايي‌راد، پيام دهكردي، فرهاد مهندس‌پور و سعيد اسدي در آن حضور داشتند.

تهراني اضافه كرد: همايش بعدي با محوريت «شخصيت»، 15 آبان تا 15 آذر با حضور افردی چون حميد سمندريان، آتيلا پسياني، محمدرضا خاكي، مسعود دلخواه، فرهاد مهندس‌پور، رويا تيموريان، و محمد يعقوبي برگزار خواهد شد. 600 ساعت كارگاه در حاشیه این همایش برگزار خواهد شد. در اين همايش، كارگاه 10 جلسه‌اي «مديريت خشم» خواهيم داشت و 10 جلسه كارگاه «زبان تئاتر».

وي توضيح داد: هدف از برگزاري اين همايش‌ها تعامل با پيشكسوتان است نه كار آكادميک. به شكل موضوعي و متمركز روي موضوعات در همايش‌ها كار مي‌كنيم و در نظر داريم از صاحب‌نظران غير ايراني هم استفاده کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها