ادعای رییس انجمن غذای ارگانیک آلمان درباره اینکه کشت ارگانیک قادر است نیاز جهانی غذا را تامین کند، در آلمان بحث برانگیز شده است.
زو لورشتین در کتاب خود می نویسد:«واقعیت این است که کشاورزی ارگانیک فقط اندکی کمتر از کشاورزی مرسوم در مزارع صنعتی ما در غرب و به خصوص اروپای مرکزی تولید محصول می کند.» او همچنین تاکید کرده است که در کشورهای کمتر توسعه یافته که سیستم های کشاورزی متعارف آنها صنعتی نیست و بیشتر از اروپاییان دچار قحطی و خشکسالی می شوند، کشاورزی ارگانیک بسیار کارآمد تر و پر حاصل تر بوده است.
این کارشناس آلمانی برای اثبات فرضیه خود با استناد به مطالعات فائو تاکید کرده که در جریان یک پروژه توسعه ای در کشور آفریقایی اتیوپی، مشخص شده استفاده از کودهای طبیعی در مقایسه با کودهای شیمیایی باعث افزایش 40 درصدی محصولات کشاورزی شده است.
دیدگاه های زو لورشتین مورد حمایت بسیاری از حامیان محیط زیست نیز هست، ولی منتقدان او از جمله « درک نیبل» وزیر توسعه آلمان می گویند که مسایل مطرح شده در کتاب آنها را قانع نمی کند.
این کارشناس آلمانی که در مراسم رونمایی از کتاب خود در برلین، شماری از اعضای حزب دموکراتیک آزاد و همچنین درک نیبل را دعوت کرده بود، در این مراسم با موضع گیری وزیر توسعه آلمان روبه رو شد. او در این مراسم ضمن اشاره به اینکه طبق پیش بینی ها جمعیت جهان در سال 2050 به 9 میلیون نفر خواهد رسید، تاکید کرد کسانی که به دنبال سیر کردن این تعداد انسان هستند، نباید تصویری کاملا «دیو آسا» از سیستم کشاورزی صنعتی ارایه کنند. او همچنین گفت که فن آوری ژنتیک با توسعه فناوری های زراعی می تواند نقش مهمی در مبارزه با گرسنگی ایفا کند. وی گفته بود که به نظر او زمان کشمکش های ایدئولوژیک بین حامیان و مخالفان کشاورزی ارگانیک سپری شده است.
غذاهاي ارگانيک غذاهاي حيواني و گياهي هستند که در توليد آنها از سيستم هاي طبيعي استفاده شده و اصلاح ژنتيک و مواد شيميايي شامل حشره کش، قارچ کش، آفت کش و علف کش ها در تولید آنها نقشی ندارند.
نظر شما