پنجمين مجموعه درسگفتارهايي درباره عطار به بررسي شخصيت و شخصيتپردازي در مثنويهاي عطار اختصاص دارد که با سخنراني دکتر نسرين فقيهملکمرزبان در مركز فرهنگي شهر كتاب برگزار ميشود.
بيشک عطار يکي از برجستهترين سرايندگان روايتهاي عرفاني است که در مثنويهاي خود مطالب دشوار عرفاني را در قالب حکايت و تمثيل بيان کرده است و هنر شخصيتپردازي در اين حکايات و مثنويها از بارزترين شگردهاي اوست.
به گفته ملكمرزبان، در ميان آثار عطار، چهار كتاب او برجستگي و اهميت بسيار دارند. اين چهار اثر عبارتند از «منطق الطير»، «الهي نامه»، «اسرار نامه» و «مصيبت نامه». اگر بخواهيم از ديد ساختاري به اين آثار نگاه كنيم، درخواهيم يافت كه عطار در آغاز هر كتاب، ابتدا توحيد خداوند را ميگويد و سپس ستايش پيامبر را ميآورد. ضمن آن كه اعتدال مذهبي بسياري از خود نشان ميدهد. در واقع او در سكويي بالاتر مينشيند و ميكوشد ديگران را هدايت كند. حتي در مورد زنان هم به اعتدال ميگرايد و همه جا زن را محترم ميدارد. از اين رو ميتوان گفت كه كمتر شاعري يافت ميشود كه همانند عطار گرايش به اعتدال داشته باشد.
پنجمين درسگفتارهايي درباره عطار عصر چهارشنبه (23 شهريور) ساعت ۱۶:۳۰ برگزار ميشود. علاقهمندان ميتوانند براي حضور در اين درسگفتار به مرکز فرهنگي شهرکتاب واقع در خيابان شهيد بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند.
نظر شما