به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، هزارمين نشست ادبي فرهنگسراي انديشه عصر ديروز (25سهشنبه مرداد) در حالي برگزار شد كه از سالن اجتماعات و باد كولر خبري نبود. صندليها در فضاي باز پارك چيده شده و صداي فواره و آب، زيرصداي همه شاعراني بود كه براي شعرخواني به جلسه آمده بودند.
سيد عباس سجادي، شاعر و ترانهسرا كه اجراي اين برنامه را بر عهده داشت، با خواندن چند بيت از سعدي برنامه را آغاز كرد. وی در ادامه از دستاندرکاران این برنامه تشکر کرد.
سيد محمد حسين حجازي رئيس فرهنگسراي انديشه نیز در این نشست گفت: شعر هنر ملي ما ايرانيان است و از ديرباز در تاريخ ارتباطات اجتماعي وفرهنگي ما نقش ويژهاي داشته است. به عبارتي ميتوان شعر را آينه ادراكات و دانشگستريهاي ارتباطات در حوزههاي متنوع فرهنگي و اجتماعي دانست. اين قابليت را ميتوان در طول تاريخ انديشه ايراني بالاخص تاريخ انديشه شعر پارسي دنبال کرد و تاثيرات قابل توجهاش را در بستر زمان ديد. با پيشرفت هرچه بيشتر جوامع و گسترش قابليتهاي زبان در روابط معمول اجتماعي شعر پارسي از حيطه قواعد و مقررات معمول فراتر رفته و به عرصه خواص گام نهاده است.
وي ادامه داد: شهرداري به عنوان يكي از اركانهایی كه سرمايههاي مادي و معنوي شهروندان را در اختيار خود دارد، باید در پاسخگويي به مطالبات عمومي شهروندان و ساماندهي امورات فرهنگي و هنري، مديريت امور شهري را به سمت و سوي دانش و فرزانگي معطوف کند. انجمنهاي ادبي فرهنگسراها يكي از اين فرصتها است كه به مدد شاعران و عموم علاقهمندان توانسته است در جذب شهروندان بالاخص جوانان به ادبیات موثر باشد.
سجادي در ادامه برنامه از رضا عبداللهي كه بنيانگذار كانونهاي ادبي در سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران است دعوت به سخنراني كرد.
عبداللهي با اشاره به كم بودن زمان و دير شروع شدن برنامه، خيلي كوتاه به شرح فعاليتهاي كانون ادبي فرهنگسراي انديشه پرداخت و گفت: اين كانون در سال 1370 با پنج عضو كار خود را شروع كرد اما با استقبال زیادی كه از آن شد كانون به سالن اجتماعات منتقل شد كه حتي ظرفيت 150نفزه سالن هم براي كانون بسيار كم بود. وي همچنين از حضور شاعران بزرگي چون زندهياد حسين منزوي در جلسات ادبي كانون ياد كرد.
در ادامه اين برنامه از شاعر پيشكسوت عباس براتيپور دعوت به شعر خواني شد. وي با خواندن غزل كوتاهي درباره ميلاد امام حسن مجتبي(ع) تريبون را به شاعران ديگري چون كامران شرفشاهي، ناهيد يوسفي، احمد فولادي و مريم جعفري واگذار كرد.
در این جلسه شاعران دیگری چون چون سيروس ذكايي، حسين نعمتي، محمد مجد، شيما احمدي و علياكبر كتابدار هر يك شعرهاي خود را خواندند و پس از آن نورمحمد درپور، نوازنده شاخص دوتار خراساني براي اجراي زنده روي صحنه رفت. پس از وي نيز محمدعلي بهمني كه از اواسط برنامه به جمع شاعران افزوده شد، يكي از غزلهايش را خواند.
در ادامه اين برنامه نيز امير خوراكيان، ریيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با بيان اينكه ادبيات يك هنر در عرض ساير هنرها نيست، بلكه يك مبنا و اصل است و با اشاره به کاربرد ادبیات در رشتههایی چون سینما و هنرهای تجسمی گفت: اگر در ادبيات شرايط مطلوبي داشته باشيم ميتوانيم برای خلق ساير آثار نيز اميدوار باشيم.
در انتهای این مراسم پس از رونمايي از مجموعه شعر «هزارمين پيوند انديشهها» كه دربرگيرنده شعرهای اعضاي كانون ادبي فرهنگسرای انديشه است از مسوولين و شاعراني كه در اين سالها كانون ادبي فرهنگسراي انديشه را همراهي كردند تقدير به عمل آمد.
چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۵
نظر شما