انتشارات «الزمن» در مراكش كتابی را با عنوان «انقلابهای عربی در جهان متغير» منتشر كرد. اين كتاب 178 صفحهای را وزير فرهنگ سابق فلسطين، دكتر ابراهيم ابراش به رشته تحرير درآورده است._
اين كتاب در دو فصل ارایه شده است. فصل اول با عنوان «انقلاب؛ مشاركت سياسی مردمی خارج از چارچوبهای رسمی» به دو بخش «درک انقلاب» و «قبل از انقلاب؛ جهان عرب عرصه تجربههای ناكام» تقسيم میشود. فصل دوم هم با عنوان «دموكراسی نظامها استبداد و فساد را باز توليد میكند» به دو مبحث «مصادره وطن و وطنگرايی با نام دموكراسی» و «جامعهشناسی انقلاب در جهان عرب» میپردازد.
نويسنده در كتاب خود سوالهايی را مطرح میکند و در پی يافتن پاسخی مناسب برای آنهاست. اين پرسشها از اين قبيلاند كه آيا آنچه در تونس و مصر رخ داد، انقلابهايی است كه توانست اهداف خود را محقق سازد؟ آيا آنچه در يمن، ليبی، بحرين و سوريه در حال روی دادن است انقلاب است يا جنگ داخلی و يا آشوبی كه آمريكا آن را به راه انداخته است؟ آيا همين كه مردم به خيابانها بيايند و رؤسای جمهور فرار يا از قدرت كنارهگيری كنند میتوان گفت كه انقلاب به اهداف خود رسيده است؟ امتداد اين انقلابها چه پيامدی برای مساله فلسطين و ناآرامیهای خاورميانه به طور كلی خواهد داشت؟
نظر شما