يوسف اصلاني، مدير موسسه خيريه امام رضا (ع) وابسته به سازمان بهزيستي استان تهران در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: هماكنون موسسه خيريه امام رضا (ع) سرپرستي 85 مددجو را بر عهده دارد كه به دليل نوع زندگي و مشكلاتي كه در جامعه با آن روبهرو هستند نيازمند الگوي مناسبند.
وي ادامه داد: دغدغههاي شهداي مددجوي بهزيستي برای مددجويان حاضر در مراكز، فرصت مناسبي براي تغيير نگرش اين افراد نسبت به خود و نگاه جامعه به آنهاست كه ميتوان با استفاده از ثبت آنها در قالبهاي داستان و خاطره، الگوي اخلاقي و رفتاري مناسبي به مددجويان معرفي كرد.
اصلاني، اطلاعات جمعآوري شده را شامل زندگينامه، خاطرات و دست نوشتههاي شهداي مددجو عنوان كرد و گفت: جمعآوري اين اطلاعات كار آساني نبود. زيرا پرونده اين شهدا در بنياد شهيد، به دليل مراجعه نكردن والدين آنها، خالي از اسناد بود.
وی افزود: بر اساس اطلاعات گردآوري شده از شهداي مددجوي سازمان بهزيستي كل كشور، 85 شهيد به اين سازمان تعلق دارند كه 35 نفر آنها از استان تهران و 22 شهيد از استان كرمان و مابقي از ديگر شهرهاي ايران هستند.
اصلاني با اشاره به شهداي شاخص شناسايي شده از بهزيستي تهران، گفت: ثاقب و ثابت شهابينژاد، دوقلو بودند كه جلو شيرخوارگاه رها شدند و در يكي از مراكز بهزيستي بزرگ و بعد از آن به جبهههای دفاع مقدس رفتند. ثاقب در سال 1375 و ثابت در سال 1385 به دليل عوارض مجروحیت شیمیایی به شهادت رسيدند.
مدير موسسه خيريه امام رضا (ع) افزود: نگارش كتاب از زندگي شهداي مددجو مورد توجه سازمان بهزيستي استان تهران قرار گرفته است و اگر نويسنده يا موسسه ديگري بخواهد زندگي اين افراد را به صورت كتاب يا فيلم منتشر كند، از آنها حمايت خواهيم كرد. اما نكته مهم و قابل توجه در نگارش اين كتابها و تولید این آثار، فاصله گرفتن از كليشهها و ارايه الگوي مناسب براي مددجويان، برگرفته از وضعیت سخت و در عین حال زيباي زندگي اين افراد است.
در حال حاضر، غرفهاي براي معرفي شهداي بهزيستي استان تهران در فرهنگسراي خاتم در منطقه 18 شهرداري تهران برپا شده است كه اطلاعات كلي از زندگي اين افراد را در قالب بروشور به مخاطبان ارايه ميدهد. اين غرفه تا پايان ماه مبارك رمضان در اين فرهنگسرا برپاست.
شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹
نظر شما