مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد يك فضاي مطالعاتي گسترده براي تشکيل مرکز اسناد تاريخ معاصر کشور ايجاد كرده است. اين فضا براي پژوهشگران تاريخ و علاقهمندان به تاريخ معاصر ايران بسيار ضروري است.*
مريم کهزادي افزود: وجود يک فضاي اسنادي براي بررسي وضعيت نظام گذشته از زواياي مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي نه تنها واجب بلکه از نقطه نظر تحقيقاتي و اطلاعرساني براي پژوهشگران و علاقهمنداني که علاوه بر ديدن وضعيت زندگي گذشتگان، نيازمند شناخت از اوضاع فکري و حکومتي کارگزاران نظام شاهنشاهي است، بسيار ضرورت دارد.
وي افزود: اسناد و مدارک، عکس، فيلم و اسلايد، مجله، نقشه، رئوس اصلي فعاليتها، وضعيت اجتماعي و فرهنگي و نحوه زندگي خاندان پهلوي، تقويم تاريخ سياسي و روابط بينالمللي نظام شاهنشاهي پهلوي از ابتدا تا انقراض، نقش حکومت پهلوي در محور ارزشهاي فرهنگي، ملي و مذهبي، وقوع انقلاب ايران و سقوط نظام پهلوي از جمله مواردي است که ميبايست مورد بررسي قرار گيرد.
وي اظهار داشت: چند سالي است که اين فضا با هدف آرشيو اسنادي در نظر گرفته شده است. اسناد و اوراق موجود در مجموعه که دادههاي اصلي اين مرکز را در بر ميگيرد از فضاهايي چون انبار شماره2 موزه سبز ، موزه ملت و موزه هنرهاي زيبا و...به اين مکان منتقل شده است.
کهزادي ضمن بررسي رئوس و اهداف محتوايي مرکز اسناد، محورهاي اين مرکز را اينگونه برشمرد: تمرکزبخشي، گردآوري و نقل و انتقال آثار به مرکز اسناد، تهيه شناسنامه اموال و آثار، تکميل اطلاعات، تهيه شناسنامه اطلاعاتي آثار و انجام پژوهش و مستندسازي اسناد و مدارک، از محورهاي اصلي فعاليت مرکز اسناد اين مجموعه است.
مسوول مرکز اسناد مجموعه سعدآباد همچنين ضمن تشريح مراحل کار در اين مرکز خاطرنشان کرد: هم اينک تلاش اين مرکز بر آن است که فضاي مورد نظر مجهز به واحدهاي اطلاعرساني اسناد و مدارک، آرشيو عکس و اسلايد و سالن نمايش فيلم با سيستم صوتي و تصويري، طبقهبندي اسناد، ميکرو فيلم و فيش، آرشيو عکس و فيلم شود.
مرکز اسناد در روزهاي اداري هفته در خدمت محققان و پژوهشگران است و علاقهمندان با در دست داشتن معرفينامه ميتوانند از مبادي ورودي ميدان دربند يا زعفرانيه به واحد اسناد مجموعه سعدآباد واقع در تقاطع پل جعفرآباد و موزه فرشچيان مراجعه کنند.
نظر شما