قادري به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: اكنون بازنويسي سوم رماني درباره ابوذر كه آن را «تنهاترين عاشق، عاشق ترين تنها» نام گذاشتهام، به پايان رسيده است. اين كتاب در نوع روايت و ديدگاه نسبت به قهرمان اصلي داستان، با رمان نالههاي عشق تفاوت دارد.
اين مدرس تئاتر افزود: در اين كتاب، راوي داستان جواني با نام«ابوذر» است كه در زمان حال به كوير گردي ميرود و در آنجا گرفتار مشکلاتی ميشود ولی در نهایت رهایی مييابد. اين ابوذر در واقع از دنياي معاصر به دوران صدر اسلام و زمان زندگي ابوذر غفاري ،يكي از صحابه نزديك پيامبر اسلام(ص) ميرود و هنگامي كه باز ميگردد از دلايل رفتنش كه به ستوه آمدن از جامعه اطراف است، آگاهي مييابد.
«نالههاي عشق»، آخرین اثر قادري كه اسفند سال گذشته (89)،از سوي انتشارات كتاب نيستان منتشر شد، مشتمل بر هفت بخش است و با فصل «سبزترين كودک دنيا» آغاز شده است. اين رمان از نگاه و زبان سلمان فارسی و درباره زندگي و عقايد و احساسات اوست كه با لحني شاعرانه نوشته شده.
نويسنده در اين كتاب سعي داشته تا در برخي موقعيتهاي داستاني تلاطمات احساسي و روحي سلمان را نشان دهد و در قسمتهايي ترديدها و واكنشهاي او را در مواجهه با عقايد و رسوم اديان ايراني به گونهاي رمزگونه بيان كرده است. ازديگر ويژگيهاي زباني اين داستان، استفاده نويسنده از واژگان و اسامي زبان باستاني ايراني و جزیياتي است كه در ارتباط با قهرمان اصلي داستان به آن توجه داشته است.
«سبزترين وصلت سبز»، «سبزتر از سبز بهار»، «خندق، سبز انديشه سلمان، سلمان منا اهل بيت»، و «مرگ، مرگي از آن دست عاشقانه و زيبا كه سبز بود»، نام برخي از بخشهاي اين كتابند.
نصرالله قادری متولد 1339 و فارغالتحصیل رشته كارگردانی سينما از دانشگاه تربیت مدرس و استاد دانشگاه است. وي كه عضو هيات موسس و هياتمديره كانون ملي منتقدان تئاتر ايران و انجمن قلم است، آثار متعددي را در زمينه تئوری تئاتر نوشته و بيش از 25 نمایشنامه وي تاكنون اجرا شده است.
«وقت پيچاپيچ»، «محرمانه»، «گاهي براي هيوا»، «افسانه ليليث»، «اسفنكس»، «به من دروغ بگو» و «زخمه بر زخم»، از جمله كتابهاي او هستند.
قادري همچنين كارگرداني نمايشهایی چون اسم شب، قابيل، آخرين نوار كراپ، اسفنكس، افسانه، ليليپ، بازي تابلوي آخر و شاپركها را عهدهدار بوده است.
چهارشنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۲
نظر شما