سه‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۷:۲۵
جستجوي مادريد براي يافتن استخوان‌هاي سروانتس شروع شد

بر مبناي طرح تاريخ نگاران و باستان شناسان براي روشن شدن چهره واقعي نويسنده «دن كيشوت از لامانچا»، يعني ميگويل دو سروانتس، طرح جستجو براي يافتن استخوان‌هاي به جا مانده از اين نويسنده نامدار شروع شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از گاردين، پروژه يافتن استخوان‌هاي سروانتس كه جايي در ديوارها يا كف صومعه‌اي در مركز مادريد دفن شده، به باستان شناسان اجازه مي‌دهد چهره مردي را كه تنها يك تصوير از او وجود دارد، بازسازي كنند. اين تصوير پرتره‌اي مدادي ست كه «خوان د خائورگي» 20 سال پس از مرگ اين نويسنده از او كشيده است. 

استخوان‌هاي سروانتس مي‌تواند همچنين روشنگر اين باشد كه آيا اين امر واقعيت دارد كه سروانتس كه گمان مي‌رود از سيروز درگذشته باشد، به دليل افراط در الكل روانه گور شده باشد؟
 
فرناندو پرادو مورخي كه اين طرح را دنبال مي‌كند در اين باره مي‌گويد :«اينها نمي‌تواند به تنهايي به ما كمك كند كه كشف كنيم او چگونه بود، يا اين كه او چرا مرد؟» او مي‌افزايد اما اين استخوان‌ها به ما كمك مي‌كند تا دريابيم آنچه به ما گفته شده مبني بر اين كه او در اواخر عمرش بسيار بيمار بود تا چه حد درست است. اين همان زماني‌ست كه او به عنوان يك نويسنده بسيار خلاق و سازنده بود. 

گروه پرادو موفق به كسب حمايت مقامات محلي شده‌اند و تاييد اسقف مادريد را نيز براي شكافتن جايي كه مي‌تواند آرمگاه ابدي خالق دن كيشوت باشد، به دست آورده‌اند. 

متخصصان مي گويند استخوان‌هاي سروانتس به راحتي قابل شناسايي است و آنها مي توانند از زخم هايي كه او در نبرد لپانتو در سال 1571 برداشته بود، او را شناسايي كنند. 

سروانتس اين زخم‌ها را در سينه و بازوانش داشت و در جريان نبرد با نيروهاي عثماني كه به عنوان دشمن به ناوگان اسپانيا حمله كرده بودند، در خليج پاتراس در غرب يونان مجروح شد. 

پرادو مي‌گويد او زخم گلوله‌اي از شمخال را در قفسه سينه داشت و زخم ديگري موجب شده بود تا او قادر به استفاده از يك دستش نباشد. وي مي‌گويد به همين دليل، اثر اين زخم ها بايد بر استخوان‌هاي او باقي مانده باشد. 

سروانتس پس از مرگ در سال 1616 در اين صومعه كه نزديك خانه اش قرار داشت، دفن شد. او 10 روز پيش از درگذشت شكسپير درگذشت. استخوان‌هاي سروانتس در سال 1673 وقتي در اين صومعه عمليات ساختماني در دست اجرا بود، مفقود شد. گفته مي‌شود اين استخوان‌ها به يك صومعه ديگر انتقال يافت و بعد دوباره به همين صومعه بازگشت داده شد. 

چيزي كه براي كسي شناخته شده نيست اين است كه اين استخوان‌ها را بايد در كدام قست اين صومعه يافت. كساني كه براي يافتن استخوان هاي او برنامه ريزي كرده اند مي گويند اين استخوان ها بايد از طريق رادارهاي مخصوص كشف شوند كه قادر هستند درون ديوارها و 5 متر زير زمين را نيز جستجو كنند. 

پرادو اميدوار است اين كار تا سال 2016 كه گراميداشت چهارصدمين سالمرگ سروانتس و شكسپير است، عملي شود. 

سروانتس و شكسپير هر دو در تاريخ 23 آوريل 1616 درگذشتند اما به دليل استفاده اسپانيا از تقويم ميلادي گريگوري و انگليس از تقويم جوليان، اكنون 10 روز بين مرگ اين دو فاصله افتاده است. 

ميگويل دو سروانتس رمان‌نویس و شاعر اسپانیایی (1547-1616) در شهر آلکالاد انارس اسپانيا به دنيا آمد. او كه هم دوره شكسپير در انگلستان است، با وجود اين كه تحصیلات چنداني نداشت، در بیست و دوسالگی به خدمت سفیر پاپ در دربار فیلیپ دوم، پادشاه اسپانیا، درآمد و با او به ایتالیا رفت و پس از مدتي كوتاه به سفر روي آورد. او در جنگ لپانتو با عثمانی‌ها شرکت کرد. در راه بازگشت به كشورش، کشتی آنها با حمله دزدان دریایی روبه رو شد و سروانتس پنج سال در بردگی در الجزاير به سر برد و سرانجام خانواده‌اش با پرداخت پول بسیار او را خریدند و آزاد کردند.

سروانتس قسمت اعظم آثار خود را پس از پنجاه سالگی خلق کرد، كه از جمله آنها اثر معروف «دن کیشوت» است. اين كتاب در ژانویه 1605 منتشر شد و موفقیت بسیار به دست آورد و در همان سال شش بار تجديد چاپ شد. هدف او از نوشتن دن كيشوت خلق رمانی پهلوانی و عیاری بود. اين رمان نمونه رمان‌ عصر جدید قرار گرفت. سروانتس حدود 30 نمایشنامه نيز نوشت که بیشتر آنها از بين رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها