مرتضي سرهنگي، در آيين رونمايي از كتاب "ساعت 1:25 شب به وقت بغداد" گفت: ادبیات اسارت در غربت شکل میگیرد و ادبیاتي تجربی است. یعنی باید فرد، اسارت را تجربه کرده باشد تا بتواند درباره آن بنویسد. در واقع وقایع تاریخی را نمیتوان با استفاده از تخیلات نوشت./
مرتضی سرهنگی، مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری با اشاره به خاطرات كتاب "ساعت 1:25 شب به وقت بغداد" به عنوان نمونه ای از ادبیات اسارت و ادبیات بازداشتگاهی اظهار داشت: تمام جنگها در یک زمانی به پایان میرسند، اما شکل ظاهری آنها پایان ناپذيرند و پس از جنگ، تحقیق و مطالعات درباره آنها آغاز میشوند.
وي در ادامه تصريح کرد: سربازان با نگارش خاطراتشان حوادث جنگ را تكميل ميكنند. همچنين هر اسیر جنگی، فقط خاطرات خود را یادداشت نمیکند، بلکه وضعیت اسارت و ديگر اسرا را توصیف میکند.
مدیر مدیر مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری ، ادبیات بازداشتگاهی را به 2 فصل جنگ و اسارت تقسیم کرد و گفت: ادبیات بازداشتگاهی در غربت شکل میگیرد و ادبیاتي تجربی است، یعنی باید فرد، اسارت را تجربه کرده باشد تا بتواند درباره آن بنویسد. در واقع وقایع تاریخی را نمیتوان با استفاده از تخیلات نوشت.
ساسان ناطق، سرپرست حوزه هنری اردبیل، ديگر سخنران اين نشست با ارايه گزارشی از فعالیتهای واحد ادبیات پایداری و کتابهای در حال انتشار به تعداد محدود نویسندگان جوان اشاره كرد و افزود: حوزه هنری با حمایت از جوانان نویسنده و مستعد براي همکاری در چاپ و انتشار آثار فاخر اعلام آمادگي ميكند.
سپس اسماعیل امامی، یکی از گردآورندگان کتاب "ساعت 1:25 شب به وقت بغداد" به شرح چگونگي مصاحبه و تدوين اين اثر پرداخت.
در پایان این مراسم، انتشارات سوره مهر از عادل خانی، اسماعیل امامی و مریم احد پور به خاطر پدید آوردن این اثر ماندگار تقدیر کرد.
كتاب "ساعت 1:25 شب به وقت بغداد" از توليدات دفتر ادبيات و هنر مقاومت حوزه هنري، در قطع رقعي و 167 صفحه، با شمارگان 2500 نسخه و بهاي 29 هزار ريال، توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسيده است.
نظر شما