یکشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۹:۱۵
حیدری ابهری: توجه به سخنان رهبری، مقطعی نباشد

«حیدری ابهری»، نويسنده برگزیده جايزه کتاب فصل، اميدوار است توجه به سخنان رهبري براي ارتقاي فرهنگ كتابخواني، فصلي و مقطعي نباشد و نويسندگان و ناشران به جاي تأييد سخنان ايشان، واكنش و برنامه‌هايشان را در راستاي اين راهبرد اعلام كنند. /

 به گزارش خبرگزاري كتاب ايران ( ايبنا)، غلامرضا حيدري ابهري از برگزيدگان كتاب فصل، معتقد است: توجه به كتاب، در گرو توجه به فرهنگ است.
 
وي مي گويد:  مقام معظم رهبري شخصيتي فرهنگي اتند، علاقه و دغدغه‌شان كتاب است و به همين دليل كتاب را به عنوان مناسب‌ترين ابزار و وسيله ترويج فرهنگ معرفي كرده‌اند. آسيب‌هاي حوزه كتاب ناشي از غفلت به فرهنگ است. اگر اولويت اصلي ما اقتصاد و سياست باشد اين حوزه‌ها آنقدر در زندگي‌مان پررنگ مي‌شوند كه فرهنگ رنگ و بويي نخواهد داشت. بايد مراقب باشيم كه تعادل جامعه در توجه به موضوعات مختلف به هم نخورد.

وی در ادامه مي افزايد: ملتي كه در حوزه فرهنگ حرفي براي گفتن نداشته باشد، مصرف‌كننده خواهد شد. ما ملتي هستيم كه خودمان داعيه فرهنگي داريم و در حوزه‌هاي مختلف چون خانواده و كودك و نوجوان داراي اعتقادات و جهان‌بيني مشخصي هستيم و بنابراين نبايد مصرف‌كننده باشيم  و حتي بايد براي ديگران، حرف‌هايي براي گفتن داشته باشيم. اما همانطور كه مقام معظم رهبري فرمودند، متاسفانه در كشورمان خلاءهاي فرهنگي زيادي داريم. علاوه بر آن با هجوم فرهنگي غرب به كشورمان روبه‌روييم و بايد در حوزه‌هاي گوناگون متناسب با فرهنگ و اعتقادات‌مان كتاب توليد كنيم.

نويسنده كتاب «خدا و قصه‌هایش» درباره‌ خلاءهاي موجود در عرصه‌ كتاب‌هاي ديني كودكان و نوجوانان توضيح مي دهد: به اعتقاد من ما حتي 5 درصد از مسائل ديني‌مان را نيز براي كودكان و نوجوانان بازگو نكرده‌ايم و در اين حوزه به شدت در حال تكرايم. در حالي‌كه دريايي از حرف‌هاي ناگفته در اين عرصه وجود دارد. به عنوان مثال در ترويج قرآن، سيره پيامبر(ص)، نهج‌البلاغه و ... بسيار كم كار كرده‌ايم.

حجت‌الاسلام والمسلمين حيدري ابهري، بها دادن به نيروي انساني را يكي از مهم‌ترين راه‌كارهاي تقويت كتاب‌خواني عنوان كرده و در اين‌باره مي گويد: مشكل ما نيروي انساني است. اگر نيروي انساني خوبي در اين حوزه تربيت شود، اين نيروها خلاءها را شناسايي و پر مي‌كنند. در چرخه نشر، كمترين سهم از بهره ‌وري به توليدكننده محتواي اثر مي‌رسد. اين در حالي است كه بايد حمايت جدي‌تري از نويسندگان صورت پذيرد.

برگزيده كتاب فصل، بر لزوم حمايت از نويسندگان تاكيد مي كند و مي افزايد: البته نمي‌شود توقع داشت كه دولت همه كارها را برعهده بگيرد. نيروها بايد تقويت شوند. رهبري به سهم خودشان اين جلسه را تشكيل دادند و به لزوم توجه به كتاب و كتابخواني اشاره كردند. بقيه نيز بايد به سهم خودشان، امكانات موجود را در راستاي اجراي اين بيانات به كار گيرند.

نويسنده «نان نعمت خداست» مي گويد: من نمي‌پسندم كه نويسندگان ما اسير سازمان‌ها شوند به دليل اينكه در اين صورت كارها سفارشي مي‌شوند و طراوت‌شان را از دست مي‌دهند. نويسندگان ما با نيت‌هاي پاك‌شان بايد دست به كار شوند و البته سازمان‌ها و تشكيلات دولتي نيز بايد نقش حمايتي داشته باشند. به عنوان مثال ناشران دولتي ‌چون كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، انتشارات مدرسه و آستان قدس رضوي بايد در كنار نشر كتاب به توزيع كتاب‌هاي خوب نيز كمك كنند. چون اگر به ناشر يا نويسنده‌اي كه در يك شهر دورافتاده فعاليت مي‌كند كمكي نشود، قطعاً در توزيع كتابش با مشكل مواجه خواهد شد.

حيدري اظهار اميدوراي مي كند كه توجه به سخنان رهبري به صورت فصلي و مقطعي نباشد و نويسندگان و ناشران به جاي تأييد و تكرار سخنان ايشان، واكنش و برنامه‌هاي‌شان را در راستاي اين فرمايش‌ها اعلام كنند. به عنوان مثال ناشران مي‌توانند اعلام كنند كه چه خلاءهايي را شناسايي كرده و از بين خواهند برد.
 
این نویسنده در پایان از فعالیت‌های خود در حوزه کتاب‌های مذهبی کودکان و نوجوانان مي گويدو اضافه مي كند: بنده در سفر اخیر مقام معظم رهبری به شهر قم با نظرات ایشان درباره لزوم پرداختن به مسائل آموزشی و توجه خاص ایشان به کتاب و کتابخوانی بیش از پیش آشنا شدم و سعی کردم فعالیت‌هایم را بیشتر در این زمینه‌ها متمرکز کنم. 

مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، صبح چهارشنبه هفته گذشته (۲۹ تیر) در دیدار جمع کثیری از کتاب‌داران، جایگاه مطالعه و شمارگان کتاب‌ها را برای کشوری چون ایران ناکافی دانسته و خواستار همت بیشتر همه مسوولان برای نهادینه کردن فرهنگ کتاب‌خوانی در کشور شدند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها