یکشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
انتشار ويرايش جديد «فرهنگ ادبيات فارسي» تا پايان امسال

محمد شريفي، مولف «فرهنگ ادبيات فارسي» از اضافه شدن حدود 400 صفحه به اين دانش‌نامه خبر داد. ويرايش جديد اين اثر شامل آثار شاخص تازه‌ترين داستان‌نويسان و معرفي پژوهشگران جديد همراه با تازه‌ترين اتفاقات ادبي روز است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، شريفي درباره تدوين و ويرايش جديد اين فرهنگ توضيح داد: از زمان انتشار اين فرهنگ كار به روز كردن آن نيز آغاز شد؛ چرا كه از نگاه من اين فرهنگ بايد بعد از سه سال براساس رخدادهاي ادبي روز مجددا ويرايش شود.
 
وي افزود: در ويرايش جديد اين فرهنگ مقالات بسياري به آن افزوده شده است و مي‌توانم بگويم كه اين فرهنگ در بخش ادبيات قديم و جديد و معاصر در حال تكميل شدن است. اين اضافات چند نوع اند و يكي از گزينه‌هاي آن‌ها، كتاب‌هاي جديدي اند كه به چاپ رسيده‌اند و موضوع ديگر نكاتي بودند كه فكر كردم بايد با تغيير و ويرايش تازه‌اي وارد شوند.

اين مولف همچنين توضيح داد: در تغيير برخي بخش‌ها فكر كردم شايد بهتر است فضايي كه آن موقع تعريف شده، وسيع‌تر شود. در دايره پژوهشگري نيز عده‌اي مانند موحد، جلال ستاري، دانش‌پژوه و چندي ديگر كه در چاپ قبلي نبودند، ‌به ويرايش جديد اضافه شده‌اند.
 
شريفي همچنين خاطرنشان كرد: يک مجموعه كتاب‌هاي قديمي و چند داستان‌نويس جديد به اين چاپ اضافه خواهند شد. در اين چاپ همچنين تقريبا تمام رمان‌هاي شاخص فارسي تا زمان حال خلاصه شده و شناسنامه نويسنده نيز مانند قبل، درج شده است.
 
وي همچنين با اشاره به معرفي برخي نويسندگان داستان‌هاي كوتاه توضيح داد: در ويرايش جديد، از نويسندگان معروف داستان كوتاه‌نويس به طور مستقل داستان آورده شده و در مجموع كتاب‌هاي برگزيده جوايز ادبي معرفي شده‌اند. در بخش شعر نيز توضيحات مربوط به خود شاعر و قالب شعري او آمده است. 

به گفته شريفي اين فرهنگ در حال حاضر با ويرايش جديد و كماكان به صوت تک‌جلدي منتشر خواهد شد.

چاپ چهارم «فرهنگ ادبيات فارسي»،‌ بهار امسال (90) از سوي انتشارات معين به چاپ رسيد. اين اثر پرفروش‌ترين كتاب غرفه انتشارات «معين» در نمايشگاه امسال كتاب بود.

«فرهنگ ادبیات فارسی» راهنمای ساده‌ای برای رفع نیاز علاقه‌مندان ادبیات دیروز و امروز فارسی اعم از دانشجویان و کتابخوانان حرفه‌ای است.

این اثر در دو بخش ادبیات کلاسیک و ادبیات معاصرتنظیم شده و هر یک از این بخش‌ها نیز شامل شاخه‌های کوچکتری می‌شوند. همچنين اطلاعات متنوعی درباره شرح احوال شاعران و نویسندگان، معرفی آثار، اصطلاحات ادبی، قصه‌ها و داستان‌ها و اشارات و درهم‌آمیختگی فولکلور و افسانه‌های عامیانه و ادبیات جدی در این دانش‌نامه گنجانده شده اند. 

اين فرهنگ با رویکردی ویژه در حوزه ادبیات داستانی، نخستين بار در سال 1387 با ویراستاری محمدرضا جعفری از سوی انتشارات «فرهنگ نشر نو» و انتشارات «معین» روانه بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط