پنجشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۵
داستا‌ن‌هاي "ملاقات با عاشقان آسماني" ناتمام‌اند

منتقدان حاضر در نشست نقد و بررسی کتاب "ملاقات با عاشقان آسماني" گفتند: خالقان اين اثر در نگاه به جانبازان و خانواده آنان و انتقال پیام به مخاطب موفق بوده‌اند. اما نكته قابل توجه در بعضي داستان‌ها در آن چه چيزي كه بيان مي‌كنند، نيست. بلكه در ناگفته‌هايي است كه باقي مي‌گذارند.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، نشست نقد و بررسي كتاب "ملاقات با عاشقان آسماني" عصر چهارشنبه 29 تير ماه 90 با حضور محمد آقازاده و ابوالفضل درخشنده، به عنوان منتقد و داستان‌نويس در سراي كتاب فرهنگسراي شفق برگزار شد.

در ابتداي اين نشست ابوالفضل درخشنده با اشاره به اين‌ كه نگارش يك كتاب حاصل دغدغه نويسنده است، گفت: آنچه در نگارش كتاب "ملاقات با عاشقان آسمانی" مورد توجه است دريافت يك نشانه بيروني و آميختگي آن با حس دروني نويسنده برای خلق اثری است که خالق آن تاکنون تجربه ای واقعی از رویدادهاي هشت ساله دفاع مقدس نداشته است. 

محمد آقازاده نيز با اشاره به اين كه نگارش داستان براساس حس دروني جانبازان كاري سخت و قابل تحسين است، گفت: مساله‌اي كه نگارش اين نوع داستان‌ها را سخت مي‌كند، روايت زندگي آدم‌هايي است كه تحمل رنج‌ را به واسطه انتخاب پذیرفته‌اند و حالا بعد از گذشت 23 سال از پايان جنگ، ثمره اين رنج در ميان اعضاي خانواده نمود بيشتري پيدا كرده است. نگاه اجتماعی به زندگی اعضای خانواده این افراد و آمیختگی آن با حس درونی، از رمزهای موفقیت این کتاب در انتقال پیام به مخاطب است. 

اين منتقد ادامه داد: "ملاقات با عاشقان آسماني" داستان‌هاي كوتاه 28 نويسنده را در يك زمينه دربر دارد و مبین وجود زوایایی از خلق آثار دفاع مقدس است كه خيلي كمتر براي آن‌ها كتاب نوشته‌اند.

در ادامه نشست نقد و بررسي كتاب "ملاقات با عاشقان آسماني" چند داستان كتاب با حضور نويسندگان آن‌ها مورد بررسي قرار گرفتند. 

ابوالفضل درخشنده در اين بررسي و درباره به چرايي نقد تكنيكي گفت: هدف اين نشست برطرف كردن معايب كار براي بهتر شدن داستان‌هاي نويسندگان است. داستان‌هاي اين كتاب نشان دادند كه نويسندگان هنر نوشتن را داشته‌اند و نمي‌توان گفت كه اين داستان‌ها داراي تكنيك نيستند. اما بعضي داستان‌ها، تنها دانسته‌هاي ذهني دسته‌‌بندي شده‌اند. 

محمد آقازاده نيز افزود: داستان "معشوق" (نوشته كتايون فحري) با واگويه شروع مي‌شود و بعد تبديل به گزارش ـ داستان مي‌شود. اين داستان ناتمام است اما قابليت تبديل به يك رمان را دارد . داستان "انتظار"  (نوشته افسانه نهالي) نیز به جايگاه زن يك جانباز قطع نخايي و وفاداري وفداكاري او اشاره مي‌كند. نكته قابل توجه در اين داستان در آن چه چيزي كه بيان مي‌كند، نيست. بلكه در ناگفته‌هايي است كه باقي مي‌گذارد. نكته ديگر هم آن است كه اين داستان به دنبال توجيه براي تحمل وضعيت سخت نمي‌گردد و آن را زاده احساس دروني افراد مي‌داند.

در پايان نشست نقد و بررسي كتاب "ملاقات با عاشقان آسماني" به نويسندگان 28 داستان كوتاه اين كتاب، از سوي فرهنگسراي شفق لوح تقدير اهدا شد. اين داستان‌ها براساس ديدار هنرجويان داستان نويسي فرهنگسراهاي شفق، سرو و رسانه با جانبازان آسايشگاه جانبازان ثارالله نوشته‌اند.

داستان‌هاي "ملاقات با عاشقان آسمانی" را ابوالفضل درخشنده گردآورده است. اين كتاب كه به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به چاپ رسيده، براي نخستين بار در نشست نقد و بررسي اين اثر ارايه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها