به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اين كتاب حاوي چهار فصل «اسپانيا و نفوذ اسلام»، «معماري و شهرسازي جنوب اسپانيا در دوران اسلامي»، «الگوشناسي باغهاي اسلامي جنوب اسپانيا» و «تزئينات، آرايهها و نقوش» است. نتيجهگيري كلي و فهرست منابع و مراجع هم ضميمه اثر است.
جغرافياي طبيعي اسپانيا، اوضاع داخلي اسپانيا پيش از فتح اسلامي، باغ ايراني، تداوم الگوي باغ ايراني در باغهاي اسلامي و تزئينات در معماري اسلامي از مباحثي است كه در كتاب بررسي شده است.
در پيشگفتار كتاب، معماري اسلامي اسپانيا به عنوان مظهري از اصالت و زيبايي مطرح شده است.
زمانی که اسپانيا به دست فرماندهان عرب خلفاي اموي فتح شد، شهر قرطبه (در جنوب این کشور) به عنوان مرکز خلافت امویان قرار گرفت. به زودي آباديهاي عربنشين، به ويژه سوري نشين، در همه جای این کشور تاسيس شد. همينها بودند كه در كار احداث ساختمانهاي جديد به عنوان معمار و صنعتگر به استخدام حكام قرطبه درآمدند و بدين ترتيب چهره شهرها به عمارات زيباي بسياري آراسته شد.
كتاب «معماري و باغسازي اسپانيا در دوران اسلامي» تاليف و ترجمه مشترك هانيه اخوت، محمدرضا ليليان و احسان زماني در شمارگان هزار و ۵۰۰ نسخه و با قيمت هفتهزار و ۵۰۰ تومان به صورت مصور از سوي انتشارات «طحان/هله» (ناشر تخصصي کتابهای معماري و شهرسازي) روانه بازار كتابفروشيها شده است.
پنجشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۱
نظر شما