سه‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
رسالت نويسندگان متعهد در مواجهه با بيداري اسلامي

رشيد جعفرپور، نويسنده و محقق علوم سياسي و استاد دانشگاه: حركت عظيم مردم مسلمان شمال آفريقا و خاورميانه در ماه‌هاي اخير، نويد «بيداري اسلامي» براي مردم مسلمان دنيا دارد كه هرگاه تحت ظلم و ستم استكبار و استبداد قرار گيرند، با اتكا به اسلام و اتحاد اسلامي مي‌توانند، هرچند با هزينه‌هاي فراوان، براي قيام اقدام كنند._

خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) رشيد جعفرپور، نويسنده و محقق علوم سياسي و استاد دانشگاه: حركت عظيم مردم مسلمان شمال آفريقا و خاورميانه در ماه‌هاي اخير، نويد «بيداري اسلامي» براي مردم مسلمان دنيا دارد كه هرگاه تحت ظلم و ستم استكبار و استبداد قرار گيرند، با اتكا به اسلام و اتحاد اسلامي مي‌توانند، هرچند با هزينه‌هاي فراوان، براي قيام اقدام كنند. 

با گذشت حدود چند ماه از آغاز انقلاب ملت‌های منطقه خاورمیانه، آمریكا و دیگر سران نظام استكباری كه از این بیداری غافل‌گیر شده‌اند، می‌كوشند با شيوه‌هاي رسانه‌اي و خبري از شدت و غلظت ضداستكباری این حركت بیداری بكاهند. از نقاطی كه آمریكا و غرب به شدت از آن می‌هراسند، اسلامی‌بودن این قیام‌هاست، لذا با نقشه‌هایی سعی در تبلیغات سوء در این زمینه دارند. 

گرچه آمریکایی‏ها به رسم همیشگی خود به دنبال انحراف و تغییر ماهیت این حركت‌ها و قيام‌ها هستند تا بتوانند هزینه‌هایی که منافع آنها در منطقه به خطر می‌اندازد، کاهش دهند، اتخاد چنین سیاستی از سوي آنها نسبت به مردم و انقلاب‌های آنها طبیعی است، چرا که وقتی منافع و جایگاه خود را در حال از دست رفتن می‏بینند، سعی می‌کنند برموج به‌وجود آمده سوار شده و قيام‏ها را از مسیر درست خود خارج كنند و رنگ و بوي غربي به آن بدهند.
 
عده‌اي از نويسندگان نيز  تحت‌تاثير الگوهاي غربي انقلاب‌ها، اين حركت‌هاي اسلامي را در مسير دموكراسي‌خواهي آمريكا و غرب تفسير و این نظریه را مطرح می‌کنند که انقلاب‌ها و نهضت‌های به‌وجود آمده، نشات گرفته از بیداری اسلامی نيستند و ریشه دینی ندارد، بلکه این تحولات طرح جدید غرب به سركردگي آمريكا برای خاورمیانه‌اند.

اين در حالي است كه بسیاری از شواهد را نادیده مي‌گيرند و آنها را در استدلال خود وارد نمی‌کنند و در واقع بسیاری از وقايع و رويدادها را به حساب نمی‌آورند. رويدادها و وقايعي نظير شعارها، رهبران و محل اولیه حرکت آنها! شعارهای اصلی مردم اسقاط نظام استبدادي و از بین رفتن وابستگی به غرب و احياي عزت اسلامی است.. 

مردم با ذکر ‌الله اکبر و اغلب از مساجد و مصلاهای نماز جمعه به خیابان‌ها ریخته‌اند و با انگیزه شهادت در راه خدا سینه‌هایشان را در مقابل گلوله سپر کرده‌اند. برگزاری باشکوه نمازهای جمعه و جماعت مردم مصر در میدان التحریر قاهره و شواهد انبوهی وجود دارد که تأیید می‌کند قیام مردم در همه كشورهاي انقلابي، عمدتاً با انگیزه‌های قوی اسلامی آمیخته است و خواسته‌ اساسی آنها فراهم شدن بستر مساعد برای اجرای عدالت و شریعت اسلامی و همچنین رفع وابستگی‌های تحقیرآمیز به غرب به شمار مي‌آيد. 

در برخي کشورها مثل بحرین، نخبگان به ويژه رهبران مذهبی نقش کلیدی دارند. در همه اين قیام‌ها مردم نقش اساسی دارند. از سويي ديگر واقعیت این است که انقلاب اسلامی در طول ۳۳ سال اخیر همواره به‌عنوان یک الگو برای مردم مسلمان منطقه مطرح بوده است. نباید فراموش کرد بیداری مسلمانان منطقه و قیام آنها علیه نظام‌های خودکامه و سرسپرده حاکم بر کشورهای اسلامی، جزء آرزوهای بزرگ ملت انقلابی بوده و امروز به فضل الهی و با صبر و مقاومت مردم انقلابی ایران در حال تحقق است. همه ما درباره اين انقلاب وظيفه داريم. وظيفه داريم براي جوانان تبيين كنيم كه اسلام چگونه باعث حركت و نهضت مي‌شود و نگذاريم، غربيها با هجمه رسانه‌اي، اين نهضت‌ها را مصادره كنند و بر موج به راه افتاده سوار شوند. رهبر معظم انقلاب اسلامي ضمن تاكيد بر اسلامي بودن اين حركت، انقلاب اسلامي را الهام‌بخش اين نهضت‌ها دانستند و فرمودند: 
«آنچه كه من به طور قاطع عرض مي‌كنم، اين است كه به توفيق پروردگار يك حركت جديدى در اين منطقه آغاز شده است. اين حركت، حركت ملت‌هاست؛ حركت امت اسلامى است؛ حركت با شعار اسلام است؛ حركت به سمت اهداف اسلامى است؛ نشان‌دهنده‌ بيدارى عمومى ملت‌هاست و طبق وعده‌ى الهى، اين حركت قطعاً و يقيناً به پيروزى خواهد رسيد. ملت ايران سرافراز است، مفتخر است و خرسند است كه آغازكننده‌ اين راه بوده است و ايستادگى و استقامت كرده است. نسل جوانِ امروز كه روى كار آمدند، انقلاب را نديدند؛ اما از انقلابيونِ آن روز اگر محكمتر نباشند، كمتر نيستند.»(بیانات رهبر انقلاب در حرم امام رضا(ع)، نوروز 90) 

رسالت مهم نويسندگان متعهد اين است كه وي‍‍‍‍ژگي‌هاي اسلامي بودن، مردمي بودن، ضد استكباري بودن(به‌ويژه ضد آمريكايي بودن)، ضد استبدادي بودن و بومي بودن آن نهضت‌ها را تبيين كنند و نگذارند تحليل‌هاي غلطي نسبت به اين انقلاب‌ها صورت گيرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط