«محمدرضا شمس» نگارش كتاب «يك لقمه فيل» خود را به نيمه رسانده و «ضحاك و كاوهي آهنگر» و «دختر خل و چل» را آماده چاپ دارد.
محمدرضا شمس، با اعلام اين خبر گفت: نگارش نزديك به نيمي از اين كتاب انجام شده است.
او دربارهي ماجراي «يك لقمه فيل» گفت: «مبناي داستان اين كتاب، مصاحبهي يك خبرنگار (كه البته بعداً مشخص ميشود خبرنگار نيست) با فردي است كه ماجرايي را پشت سر گذاشته و باعث نجات عدهاي شده است. بخشي از كتاب به زندگي شخصي من نزديك است و بخشي نيز وارد عالم جادو و فانتزي ميشود.»
احتمالاً آن قسمتي كه خانهي قهرمان داستان، اسكيت به پا در خيابانها راه ميافتد و يا كمدي كه هيولا شكار ميكند و يا حضور عمه گيلاس جادوگر، قسمت فانتزي داستان را تشكيل ميدهد!
«يك لقمه فيل» كه ممكن است باز هم نامش تغيير كند، توسط انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان منتشر خواهد شد.
«ضحاك و كاوهي آهنگر»، ديگر اثر شمس است كه در آن، داستانهاي شاهنامه با نگاهي متفاوت بازنويسي شده است. اين كتاب قرار بود در قالب داستانهاي شاهنامه توسط كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان منتشر شود؛ اما مسؤولان كانون تصميم گرفتند آن را بهصورت اثري مستقل منتشر كنند.
تصويرگري اين اثر را «فرشيد شفيعي» انجام داده است.
نويسندهي «فاصلهاي كه پير شد»، مدتي پيش از انتشار دوبارهي «دختر خل و چل» نيز خبر داده بود كه البته هنوز اين اتفاق نيفتاده است.
اين كتاب كه ناشر آن «حوض نقره» خواهد بود، پراكندهگوييهاي بدون انسجام دختر 12 سالهاي است كه عقبماندگي ذهني دارد و به همين دليل خانوادهاش ميخواهند او را به همسري يك پيرمرد درآورند.
آقاي شمس كه علاقهي زيادي به افسانهها دارد، ميخواهد با همكاري انتشارات «محراب قلم» مجموعهاي از 1001 افسانه را بنويسد و منتشر كند. او در اين باره نيز گفت: «مسؤولان انتشارات محراب قلم به من پيشنهاد دادند مانند هزار و يك شب مجموعهاي از 1001 افسانه را گردآوري كنيم. ترجيح ما در توليد اين مجموعه، افسانههاي ايراني است و اگر تعداد اين افسانهها به 1001 نرسيد از افسانههاي خارجي نيز استفاده ميكنيم.»
اما منبع محمدرضا شمس براي اين افسانهها چيست؟ «من از كودكي با افسانهها بزرگ شدهام. عمه و مادربزرگم متلها، افسانهها و ترانههاي فولكلوريك زيادي ميدانستند و پدرم نيز قصههاي قرآني و افسانههاي شاهنامه را خوب ميدانست. به همين دليل من هم به اين موضوع علاقهمند شدم. وقتي هم بزرگتر شدم به روستاهاي اطراف اراك و استان مركزي رفتم و با مردم آنجا دربارهي افسانهها و قصههايشان صحبت كردم و افسانههاي زيادي را از زبان آنها ضبط كردم. ضمن اينكه همهي كتابهايي را كه با موضوع افسانه در ايران منتشر ميشوند، ميخوانم. براي مجموعهي 1001 افسانه نيز از همين منابع استفاده ميكنم. البته طوري كه به زبان كودكان و نوجوانان نزديك باشد.»
ديگر كتاب شمس كه در انتظار چاپ بهسر ميبرد، كتابي است با نام «365 افسانه و نصفي»! اين كتاب به دو بخش «افسانههاي اينور آب» و «افسانههاي اونور آب» تقسيم شده است. اين نويسنده در اين اثر خود، يك افسانهي ايراني به نام «پسر و گرگ» را نصفه نوشته است و تمام كردن آن را به عهدهي خود بچهها گذاشته تا با تخيل خودشان آن را تكميل كنند.
انتشارات افق اين كتاب را راهي كتابفروشيها خواهد كرد.
«محمدرضا شمس»، نويسندهي پركار حوزهي كودك و نوجوان است كه توانسته موفقيتهاي زيادي را براي آثارش به دست آورد.
ديپلم افتخار IBBY(كتاب براي نسل جوان)، لوح زرین چهارمین جشنوارهي مطبوعات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و قلم بلورین ششمین جشنوارهي مطبوعات برخي از آنها هستند.
نظر شما