دومين مجموعه درسگفتارهايي درباره نظامي به بررسي «گفتمان سي مرغ» اختصاص دارد که با سخنراني دکتر اسماعيل بنياردلان، استاد دانشگاه هنر برگزار ميشود.
سيمرغ، مرغي بزرگ و افسانهاي در اساطير ايران باستان و ادب فارسي است که سخنگو و چارهانديش است و بر فراز کوه البرز زندگي ميکند و عطار در منطقالطير از بعد عرفاني بدان پرداخته و سيمرغ را وجود ناپيدا و کامل دانسته است. در اين درسگفتار، اين پرنده در اساطير و تاريخ ادبيات فارسي و بيان تمثيلي آن از زبان عرفا و حکما و هنرمندان تشريح و تبيين ميشود.
شيخ فريدالدين محمد عطار نيشابوري از بزرگان مشايخ تصوف ايران در قرن ششم و اوايل قرن هفتم هجري قمري است. وي در سال 537 هجري در قريه (كدكن) نيشابور به دنيا آمد و چون در آن شهر به داروفروشي و عطاري اشتغال داشت، به اين لقب شهرت يافت. عطار در داستانسرايي به مراتب چيرهدستتر از سنايي است و در آثار او ميتوان يك نوع سير تكامل دروني را به وضوح مشاهده كرد؛ سيري كه در مورد شاعران ديگر نادر است.
ديوان قصيدهها و غزلهاي عطار در حدود دههزار بيت است. الهينامه، پندارنامه، خسرونامه، اسرارنامه، مصيبتنامه از آثار او هستند. از مثنويهاي بسيار مشهور او منطقالطير است كه نزديك به هفت هزار بيت دارد و مراتب سير و سلوك و رسيدن به حق و توحيد را از زبان مرغان كه در طلب سيمرغ حركت ميكنند، بيان ميدارد. عطار در اين کتاب هفت منزل طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحيد، حيرت و فنا در عرفان را شرح ميدهد.
دومين درسگفتارهايي درباره عطار عصر چهارشنبه 22 تير) ساعت ۱۶:۳۰ برگزار ميشود. علاقهمندان ميتوانند براي حضور در اين درسگفتار به مرکز فرهنگي شهرکتاب واقع در خيابان شهيد بهشتي، خيابان شهيد احمد قصير(بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند.
نظر شما