به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايينا)، کتاب بحث برانگيز «امپراتوري فراموش شده» آثار تاريخي دوران هخامنشي موجود در موزه بريتانيا را به تصوير ميكشد. اين كتاب كه روزگار هخامنشيان را با تصوير روايت ميكند، با ويراستاري «جان کورتيس» و «نايجل تريس» در انگلستان منتشر شده و برگردان فارسي آن بهزودي دسترس علاقهمندان تاريخ ايران باستان قرار ميگيرد.
جواد لگزيان، كارشناس انتشارات كتاب آمه درباره اين اثر به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: فرخ مستوفي با کسب موافقت موزه بريتانيا در سال 1388، ترجمه اين کتاب را با ياري گروه مترجمان متشکل از ليلي نوربخش، حسن انوشه، عليمحمد طرفداري، عيسي عبدي و کابوسي به عهده گرفت و كار ترجمه اين كتاب را آغاز کرد.
وي افزود: اين کتاب با تصاوير زيبا و نوشتههايي ارزشمند، سفري دلپذير به عهد باستان دارد و در هر بخش از كتاب اشياي تاريخ ايران باستان روزگار هخامنشي كه در موزه بريتانيا نگهداري ميشود، گنجانده شده است.
كارشناس انتشارات كتاب آمه يادآور شد: مخاطبان و علاقهمندان تاريخ در عين اينكه تاريخ هخامنشي را ميخوانند سري نيز به موزه بريتانيا ميزنند و با اين اشيا و آثار باستاني ايران آشنا ميشوند.
لگزيان افزود: معمولا در كتابهاي نوشته شده در غرب، يادي از ايران نميشود و بيشتر به آثار تاريخي مصر، آفريقا، چين، اورشليم و... پرداخته شده و كمتر به نام ايران اشاره ميكنند. غربيها اطلاعات زيادي درباره دوران باستان ايران به ويژه روزگار هخامنشيان ندارند.
وي افزود: ايرانشناسان غربي نام هخامنشيان و ساسانيان را تنها در كتابهاي تخصصي ميآورند و در كتابهاي عمومي نميتوان نامي از اين دورههاي تاريخي ايران باستان يافت اما «نيل مك گريگور»، رئيس موزه بريتانيا از ايرانشناسان درخواست كرده درباره آثار باستاني هخامنشيان مطلب بنويسند تا در يك كتاب عمومي منتشر شود.
لگزيان به بخشهاي مختلف كتاب «امپراتوري فراموش شده» اشاره كرد و گفت: «تاريخ امپراتوري پارس»، «تاريخ شاهنشاهي پارتيان»، «زبان هخامنشيان»، «آثار باستاني و معماري هخامنشيان»، «جواهرات و زيورآلات شخصي»، «مذهب و دين»، «حمل و نقل و ارتباطات»، «مناسبات ايران و هخامنشيان با يونان»، «ميراث ايران باستان» و... از جمله بخشهاي مختلف اين كتاب است.
چهارشنبه ۸ تیر ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۷
نظر شما