دوشنبه ۶ تیر ۱۳۹۰ - ۱۶:۱۵
كشورهای عربی ساليانه 5 ميليارد دلار براي چاپ كتاب هزينه مي كنند

ریيس اتحاديه ناشران مصر درنخستين نشست جشنواره فرهنگی الجزاير با عنوان "بهترين‌ راه‌ها برای ارتقای مطالعه عمومی چيست؟" حجم سرمايه‌‌گذاری‌های عربی را در صنعت چاپ كتاب در حدود پنج ميليارد دلار در سال تخمين زد._

به گزارش خبرگزاری كتاب ايران(ايبنا) به نقل از رويترز، ریيس اتحاديه ناشران مصر با بيان اين مطلب كه نمی‌توان رقم دقيقی را در خصوص حجم سرمايه‌گذاری نشر كتاب در كشورهای عربی ارائه داد گفت با اين وجود اين رقم حدود پنج ميليارد دلار در سال تخمين زده می‌شود. از اين مقدار حدود 400 مليون دلار به "كليات فرهنگی" اختصاص دارد و بيشترين درصد از اين رقم در اختيار كتاب‌های درسی و نشر دولتی است.

محمد رشاد كه برای شركت در جشنواره فرهنگی الجزاير به اين كشور سفر كرده است نشر سالانه تمامی كشورهای عربی را فقط 30 هزار عنوان كتاب اعلام كرد و افزود در اين بين تعداد كتاب‌های "كليات فرهنگی" از پنج هزار عنوان تجاوز نمی‌كند.

وی يادآور شد با توجه به پايين آمدن حجم استفاده از كتاب، كه كتابخانه‌ها نقشی اساسی در آن دارند، ناشران عرب مجبور به كاهش آثار مربوط به كليات فرهنگی بزرگسالان شدند و تعداد اين آثار اكنون بين 1000 تا 2000 نسخه از يك كتاب است. شمارگان كتاب‌های كودكان هم عددی مابين سه تا پنج هزار نسخه را برای هر چاپ شامل می‌شود.

وی در بحث خود با عنوان "رابطه بين انتشارات و كتابخانه عمومی" به وضعيت كتابخانه‌های عمومی كشورهای عربی اشاره كرد و افزود: استانداردهای بين‌المللی حاكی از آن است كه اگر كتابخانه‌ای بخواهد نقش فرهنگی خود را به درستی ايفا كند بايد برای هر 6 هزار نفر يك كتابخانه عمومی وجود داشته باشد ولی تعداد كتابخانه‌های عمومی تمام كشورهای عربی از 4500 كتابخانه در وسعت‌های مختلف تجاوز نمی‌كند و چه بسا تعداد كتابخانه‌های با اهميت و تأثير گذار كه دارای جايگاه مناسبی هستند بيش از 1000 كتابخانه در كل جهان عرب نباشد".

جشنواره فرهنگی الجزاير تا چهارشنبه (8تير) در شهرهای تلمسان و قسطنطنيه ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها