به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از پايگاه اطلاعرساني موسسه دارالحديث، در ميان احاديثي كه از معصومان(ع) به يادگار ماندهاند، احاديثي به چشم ميخورند كه فهم مدلول واقعی آنها نياز به دقت و تبحر ويژهای دارد.
اين دسته از احاديث در اصطلاح علم الحديث «احاديث مشكله» خوانده میشوند. از ديرباز تاكنون عالمان و محققان بزرگی در تبيين برخی از اين احاديث، رسالهها و كتابهايی نوشتهاند. يكی از اين آثار كه 363 حديث از احاديث مشكله را در خود جای داده و به شرح و بررسی آنها پرداخته است، «مصابيح الانوار فی مشكلات الاخبار» تاليف سيد عبدالله متولد 1242 هجري قمري، نام دارد.
اين مولف، از شاگردان ممتاز سيدمحسن اعرجی و شيخ جعفر كاشفالغطا بود كه در حوزههاي مختلفي نظير تفسير، حديث، شرح حديث و كلام قلم زده و در زمان خود به «مجلسی ثانی» معروف بوده است.
السيد عبدالله ضمن بررسی محتوای هر يك از روايات نقل شده و شرح و توضيح مفردات و دشواریهای متن، به آرا و نظرات و شرح حال شخصيتهاي مختلف از جمله علامه مجلسی، فيض كاشانی و محقق مازندرانی پرداخته است.
در تحقيق اين اثر با استفاده از سه نسخه مهم خطی، به بيش از 225 مصدر حديثی و لغوی مراجعه شده است. در جريان اين تحقيق، تمامي آرا و اقوال مستندسازی و در سيزده فهرست دستهبندي شدهاند.
پژوهشهای اين اثر در گروه احيا و تصحيح متون پژوهشكده علوم و معارف حديث موسسه علمی ـ فرهنگی دارالحديث صورت گرفته است.
مجموعه دو جلدی «مصابيح الانوار فی حل مشكلات الاخبار» تاليف السيد عبدالله، به تحقيق مجتبی محمودی، به تازگي در شمارگان 1000 نسخه و به زبان عربي از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحديث منتشر شده است.
یکشنبه ۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۰
نظر شما