فرزام پوراصغر سنگاچين در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، عنوان كرد: متاسفانه كتابخواني غيردرسي دانشجويان ايران در مقايسه با كشورهاي توسعه يافته و برخي كشورهاي درحال توسعه در سطح پايينتري است و يكي از علل اين امر نيز ارايه نشدن آثار ارزنده و متون جذاب است.
اين استاد گروه برنامهريزي و محيط زيست دانشگاه تهران يادآور شد: زمانبندي، فضاي برپايي و داوري آثار اين دوره از كتاب فصل بسيار مناسب بود و همين امر سبب افزايش انگيزه مولفان و مترجمان خواهد شد.
وي با اشاره به اينكه كتاب «مقدمهاي بر اقتصاد اكولوژي» به منظور رفع نياز جامعه و دغدغه كارشناسان اقتصاد اكولوژي و زيستمحيطي كشور ترجمه شده،افزود: در اين اثر نويسندگان تلاش دارند با نگاهي جامع و فراگير مسايل توسعه و محيط زيست را بررسي و ساز و كارهاي لازم را براي بهبود وضعيت زيست محيطي و منابع طبيعي تشريح كنند.
وي يادآور شد: مباحث اقتصاد اكولوژي و قوميتگذاري كالاهاي زيست محيطي از دهه هشتاد ميلادي در كشورهاي توسعه يافته مورد توجه قرار گرفت و به منظور انجام طرحهاي اين حوزه، بودجهاي از سوي سازمانهاي محيط زيست و بخش اقتصادي براي آن اختصاص يافت.
پوراصغر با اشاره به اينكه مبحث اقتصاد اكولوژي در برنامه چهارم و پنجم توسعه ايران نيز لحاظ شده است افزود: در اين نوشتار مباحث كلان محيط زيست و استفاده از آنها در محيط هاي ملي بيان شده است. در حوزه محيط زيست ايران كتابهاي زيادي تاليف و ترجمه شده اما اين نوشتار نخستين اثر در حوزه اقتصاد اكولوژي محسوب ميشود.
وي با اشاره به اينكه كتاب «مقدمهاي بر اقتصاد اكولوژيكي» داراي 14 فصل است، گفت: «كالاهاي عمومي اقتصادي»، «سازوكارهاي اقتصاد اكولوژي»، «شكست بازار و جبران آن» و «چگونگي استفاده از ابزارهاي اقتصادي در حفظ محيط زيست» از جمله سرفصلهاي اين كتاب است.
پوراصغر تاكيد كرد: متاسفانه رشته اقتصاد اكولوژي هنوز در ايران راهاندازي نشده و بهتر است كارشناسان و استادان حوزه محيط زيست و اقتصاد در فكر راهاندازي رشته دانشگاهي براي اين حوزه باشند.
كتاب «مقدمهاي بر اقتصاد اكولوژيكي» تاليف مايكل كامان و زيگريد استاگل با ترجمه اسماعيل صالحي، فرزام پوراصغر سنگاچين و علي حبيبي از آثار انتشارات دانشگاه تهران، سهشنبه شب به عنوان اثر شايسته تقدير جايزه كتاب فصل در بخش محيط زيست انتخاب شد.
پنجشنبه ۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۶
نظر شما