حجتالاسلام قاسم كاكايي، برگزيده بخش ترجمه حوزه كلام، در آيين پاياني شانزدهمين جايزه كتاب فصل درباره كتابش گفت: كارل ارنست، استادتمام دانشگاه كاروليناي شمالي و نويسنده اين اثر، تشيع و عرفان را به عنوان دو عنصر اصلي در معرفي اسلام به غرب برميشمرد./
كاكايي در اين مراسم درباره كتاب «اقتدا به محمد(ص): نگرشي نو به اسلام در جهان معاصر» كه دربخش ترجمه حوزه كلام برگزيده شد، گفت: كمترين ويژگي اين كتاب، به تصوير كشيدن ديدگاههاي يك استاد دانشگاه آمريكايي نسبت به اسلام است.
وي به افزايش اسلامهراسي و اسلامستيزي در سالهاي اخير در غرب اشاره كرد و گفت: اوج اين اسلامستيزي را پس از واقعه يازده سپتامبر 2001 شاهد بوديم.
كاكايي ادامه داد: كارل ارنست اين كتاب را به عنوان كتاب درسي يكي از دروس عمومي دانشگاههاي بزرگ آمريكا با عنوان «معرفي اسلام» نوشت. كلاسهاي اين درس سه واحدي تا سقف سي دانشجو گنجايش داشتند كه البته هيچگاه به اين تعداد نميرسيدند.
وي افزود: پايان نگارش كتاب «اقتدا به محمد(ص)» با واقعه يازده سپتامبر 2001 مصادف شد و ناشر به دليل افزايش گرايش ضداسلامي در جامعه از چاپ آن امتناع كرد. اين اثر سرانجام با اندكي اصلاح انتشار يافت و در كلاسها ارايه شد. پس از ارايه اين كتاب براي درس عمومي «معرفي اسلام» استقبال از اين درس افزايش يافت و گنجايش كلاس آن به حدود 200 نفر رسيد.
كاكايي درباره طرح كلي اين اثر گفت: ارنست ابتدا سابقهاي از اسلامستيزي در غرب ارايه و سپس ديدگاه مستشرقان در عصر جديد را بازگو ميكند. به اعتقاد او، دو نوع معرفي از اسلام در غرب صورت ميگيرد؛ وهابيون و مستشرقان اين معرفي را بر عهده دارند كه هر دوي آنها تيغ دو لبه يك قيچياند.
وي با بيان اين كه «ارنست دو عنصر تشيع و عرفان را به عنوان دو عنصر معرفيكننده اسلام به غرب ارايه ميكند» عنوان كرد: تاثير مطالعه اين كتاب طي پرسشنامهاي كه دانشجويان در انتهاي جلسات درس عمومي مذكور پاسخ ميدادند، مشخص شد. اين پرسشنامهها حاكي از تغيير ديدگاه دانشجويان نسبت به اسلام در جهت مثبت بودند.
كاكايي به يكي ديگر از اقدامات ارنست در دفاع از اسلام اشاره كرد و گفت: دانشجويان برخي از دانشگاههاي آمريكا پس از پذيرفته شدن در دانشگاهها ملزم به مطالعه كتابي در حوزه علوم انساني و امتحان دادن بر اساس آنند. ارنست ترتيبي داد كه ترجمه جزء سيام قرآن به عنوان اين كتاب انتخاب و حدود هفت هزار دانشجو ملزم به خواندن آن شوند. اين حركت ارنست، شكايت صهيونيستها را در پي داشت كه البته دادگاه راي را به نفع ارنست صادر كرد.
وي در پايان گفت: ارنست به عرفان علاقه بسيار دارد و تاكنون دو كتاب درباره روزبهان بقلي تاليف كرده است.
نظر شما