غلامرضا حيدریابهری، نويسنده تقديري، كتاب «خدا و قصههايش» موضوع كتاب خود را منحصر بهفرد ميداند و ميگويد: تاكنون كتابي با سبك و سياق اين كتاب در كشورمان منتشر نشده است./
نويسنده اين كتاب درباره ويژگيهاي خاص اثرش به خبرنگار ايبنا گفت: ريشه ايمان، توحيد است. بعد از باور خداي يگانه است كه باور نبوت و معاد و بقيه مسائل ديني در وجود انسان شكل ميگيرند. براي اينكه اين موضوع را براي بچهها مشخص كنيم، نميتوانيم با زبان و ادبيات بزرگسال با آنها حرف بزنيم. بچهها حوصله و ظرفيتِ ذهني بحثهاي استدلالي را ندارند، بنابراين عرضه مسائل ديني براي آنها به ادبيات متناسب با سنشان نياز دارد. من در كتاب «خدا و قصههايش» ادبيات ساده و قابل فهمي را براي ارتباط گرفتن با مخاطب انتخاب كردهام. اين كتاب، اصل توحيد را در قالب قصه و حكايت به بچهها آموزش ميدهد. در جنبههاي شكلي نيز از تصويرگران زبده استفاده شد و تلاش كرديم تصاوير كتاب مفاهيم مورد نظر را به خوبي انتقال دهند.
«غلامرضا حيدريابهري» در ادامه افزود: اين كتاب، 30 قصه دارد كه هر قصهاي، يك نكته توحيدي را بيان ميكند. اما تمام اين 30 قصه حول سه محورند؛ اثبات وجود خدا، صفات خدا و شيوه زندگي خدايي. در نتيجه مطالعه اين داستانها، وجود خدا با استدلالهاي ساده براي مخاطب اثبات ميشود. خواننده شناختي از صفات خدا پيدا ميكند و پس از پذيرش خدا، به شيوهاي خدايي زندگي ميكند.
البته داستانهاي اين مجموعه، تفكيك نشدهاند؛ اما روح اين 30 اثر به اين 3 محور بازميگردد. در ابتداي هر يك از قصهها چند سطري راجع به مفهومي كه در داستان مطرح ميشود صحبت و سپس اين مفهوم با قصهاي پيوند داده شده است.
نويسنده كتاب «خداشناسي قرآني»، اثر برگزيدهاش را منحصر بهفرد خواند و در اينباره گفت: من كتابهاي ترجمه شده و تأليفي را كه با موضوع توحيد در كشورمان منتشر شده است، ديدهام. اما كتابي با سبك و سياق اين كتاب تا كنون منتشر نشده است. اين كتاب، اصل توحيد را در سه محور بيان كرده و در پايان نتيجهاي علمي ميگيرد. ما راجع به مسائل اعتقادي به خاطر دشواريهاي انتقال مفاهيم ديني به كودكان، كم كار كردهايم. حتي بعضي از كارشناسان به خاطر اين سختيها معتقدند كه بهتر است چنين مسائلي براي كودكان مطرح نشوند اما ما با دقت و حساسيت ويژهاي وارد اين بحثها شديم. موضوع كتاب «خدا و قصههايش» منحصر بهفرد است.
حجتالاسلام و المسلمين حيدريابهري با اشاره به تحصيلات حوزوياش گفت: تحصيلات حوزوي من باعث شد متوجه شوم ما حجم زيادي از معارف ديني را در اختيار داريم، اما هنوز كسي پيدا نشده كه آن را وارد فضاي تعليم و تربيت كند. يعني كسي نيست كه اين مفاهيم را براي بچهها به عنوان مخاطب و براي معلمان به عنوان آموزگاران اين مفاهيم، بازگو كند. زندگي در شهر قم و نزديكي به استادان مختلف علوم ديني چون استادان تفسير، سيره پيامبر(ص) و ... انگيزهاي شد تا با استفاده از اين امكانات حرفهاي ناگفته حوزه معارف ديني را بگويم.
وي در پايان اضافه كرد: در عرصه كتابهاي ديني كودك و نوجوان، كارهايي انجام شده اما بيشتر اين كارها تكراري اند و من فكر ميكنم نياز مبرمي وجود دارد كه نوآوريهايي در اين عرصه اتفاق بيافتد و اين حوزه با طراوت شود.
نظر شما